Wijnaldum: "Ajax heeft het over twee duels goed gedaan"

2 december 2020 – Georginio Wijnaldum vindt dat Ajax mag terugkijken op twee goede wedstrijden tegen Liverpool. Net als in de thuiswedstrijd in oktober deden de Amsterdammers zich dinsdagavond tekort tegen de regerend kampioen van Engeland. Dat heeft met volwassenheid te maken, denkt Wijnaldum.

Wijnaldum: "Ajax heeft het over twee duels goed gedaan"

Door een doelpunt van Curtis Jones won Liverpool op Anfield met 1-0 van Ajax. De Amsterdammers speelden geen onverdienstelijke wedstrijd, maar kwamen net als ruim een maand niet tot scoren tegen The Reds. "We wisten dat Ajax een heel goed voetballend team heeft en het zwaar zou worden. Een wedstrijd tegen Ajax is geen makkelijke. Het maakt het extra lekker dat we toch de wedstrijd hebben kunnen winnen", zei Wijnaldum na het vijfde groepsduel in de Champions League tegen Veronica.

"Ik denk dat Ajax twee heel goede wedstrijden heeft gespeeld, maar je ziet natuurlijk dat wij heel volwassen zijn. Ik denk dat we daarom de wedstrijden hebben gewonnen", ging hij verder. "In de Premier League speel je vaker zulke wedstrijden, dan moet je heel volwassen zijn om ze te winnen, ook als je niet goed speelt. Dat hebben wij twee keer tegen Ajax gedaan. Ik moet zeggen: vandaag hebben we meer kansen gecreëerd dan in Amsterdam. Ik denk dat Ajax het over twee wedstrijden heel goed heeft gedaan."

Bij Liverpool zijn de voorbije weken veel spelers geblesseerd geraakt, maar Wijnaldum is zo fit als een hoentje. Tegen Ajax stond hij weer negentig minuten op het veld. "Ik heb eigenlijk niks te klagen. Ik ben gezegend dat ik fit blijf in deze periode. Ik hoop dat ik het tot het einde van het seizoen kan volhouden. Dat gaat heel moeilijk houden, maar ik heb er wel vertrouwen in. Het is op dit moment eigenlijk alleen wedstrijden spelen en rusten. Er wordt niet echt getraind omdat daar niet veel tijd voor is."

Ajax

gerelateerd