Fred schlemiel bij nederlaag Manchester United tegen PSG (1-3)

2 december 2020, 22:54

Manchester United heeft zich woensdagavond nog niet kunnen verzekeren van een plek bij de laatste zestien van de Champions League. Daarvoor had het een goed resultaat nodig tegen Paris Saint-Germain, maar in eigen huis verloren the Red Devils met 1-3. Daarbij was een negatieve hoofdrol weggelegd voor Fred.

De belangen waren duidelijk voor Manchester United. Bij winst of gelijkspel zou de ploeg zeker zijn van overwintering in de Champions League. Paris Saint-Germain zou dan alleen in punten nog gelijk kunnen komen met de Engelsen, dat na een eerdere 1-2 overwinning een beter onderling resultaat had. Een duidelijke doelstelling dus voor Ole Gunnar Solskjaer, die met Donny van de Beek op de bank aan de wedstrijd begon.

United kende een valse start toen Neymar al na zes minuten vanuit een moeilijke hoek binnen schoot. Na een half uur spelen kon het echter wat terug doen. Marcus Rashford schoot, met wat geluk in de vorm van het been van Danilo Pereira, de gelijkmaker binnen. De meest besproken man van de eerste helft was echter niet een van de doelpuntenmakers, maar United-middenvelder Fred. De Braziliaan kreeg rood, zag deze kaart door de VAR teruggedraaid worden naar geel, en maakte even later nog een gemene overtreding die volledig onbestraft bleef.

Het had voor Solskjaer reden kunnen zijn om Fred uit voorzorg te wisselen, maar ook na rust stond de Braziliaan op het veld. De trainer zou daar later spijt van krijgen, want in de 70e minuut zag hij zijn middenvelder alsnog zijn tweede gele kaart pakken. Een minuut eerder was PSG al op voorsprong gekomen via Marquinhos, nadat eerder Mitchel Bakker dicht bij een goal was. Met tien man moest United dus op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd mocht Van de Beek nog invallen om zijn ploeg daarbij te helpen, maar dat mocht niet baten. In de slotfase tekende Neymar zelfs nog voor de 1-3.

Door de nederlaag staan Manchester United, Paris Saint-Germain én RB Leipzig alle drie op negen punten. De laatste speelronde zal dus beslissend worden in groep H. United gaat dan op bezoek bij RB Leipzig, terwijl PSG het in eigen huis opneemt tegen Istanbul Basaksehir.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!