Tagliafico: "Dit is het perfecte moment om te vertrekken"

7 mei 2021 – Ajax lijkt op korte termijn afscheid te gaan nemen van Nicolás Tagliafico. Met zijn vroegtijdige vakantie die vandaag werd aangekondigd heeft hij zijn laatste wedstrijd zelfs wellicht al gespeeld. Zelf sprak de Argentijn zich vervolgens in een interview uit over een eventuele transfer.

Tagliafico: "Dit is het perfecte moment om te vertrekken"

"Dit jaar is een perfect moment om te vertrekken", begon Tagliafico in gesprek met Radio Marca. "Een transfer ga ik niet forceren, want ik voel me erg goed bij deze club. Maar als er iets komt wat voor zowel de club als voor mij goed is, dan zou dat mooi zijn. Ik ga niet liegen: ik zou heel graag naar een meer uitdagende competitie willen."

Belangstelling uit de grote competities is er genoeg. De Ajacied werd de afgelopen weken gelinkt aan onder meer Leeds United, Manchester City en Atlético Madrid. Ook de naam van Internazionale werd vaak genoemd. "Inter is een grote club, maar er is nog niks concreets", ging Tagliafico daarop in. "We zitten ook pas in mei, dus er is nog genoeg tijd om een beslissing te nemen."

Tagliafico ging daarnaast in op zijn tijd bij Ajax, waar hij erg liefdevol over sprak. "Ik had nooit verwacht dat ik zo lang bij Ajax zou blijven, maar op een of andere manier ben ik me erg thuis gaan voelen bij de club. Ze geven veel om me en ik pas goed in de speelwijze. Het is geweldig om zowel op nationaal als internationaal niveau bij een van de grootste clubs te spelen."

Lees ook: Ajax stuurt Tagliafico op vakantie, andere spelers volgen mogelijk

Ajax

gerelateerd