L'Équipe: Neymar tekent zaterdag nieuw contract tot 2026

7 mei 2021 – Zaterdag komt een einde aan alle speculaties over de toekomst van Paris Saint-Germain-ster Neymar. De Braziliaan zal zijn handtekening zetten onder een nieuw contract, dat hem tot 2026 aan de Franse grootmacht verbindt. Met dat nieuws pakte het Franse L'Équipe vrijdagavond groots uit. 

L'Équipe: Neymar tekent zaterdag nieuw contract tot 2026

Paris Saint-Germain hoopte al langer Neymar te kunnen verleiden tot een langer verblijf, maar een vertrek behoorde ook tot de mogelijkheden. Onder meer een terugkeer bij FC Barcelona leek een serieuze optie te zijn voor de Braziliaan. Toch kiest hij dus voor een langer verblijf bij PSG, de club waarmee hij afgelopen dinsdag naast de Champions League-finale greep.

Transferexpert Fabrizio Romano hintte er al enige tijd geleden op dat een akkoord tussen Neymar en PSG aanstaande was. Naar aanleiding van het bericht van L'Équipe deelde hij details van het contract dat Neymar zou gaan tekenen. Het zou gaan om een bedrag van liefst dertig miljoen euro per seizoen. Daarbij staat de aanvaller een enorme bonus te wachten, wanneer Paris Saint-Germain de Champions League weet te winnen.

Neymar tekende in 2017 zijn eerste contract bij Paris Saint-Germain, dat hem destijds voor een recordbedrag van 222 miljoen euro overnam van FC Barcelona. Sindsdien speelde de Braziliaan 112 duels voor de Franse topclub, waarin hij 85 keer scoorde en 51 assists leverde. Het langer vastleggen van Neymar is één van de twee grote klappers die PSG wil maken. De club hoopt ook het in 2022 aflopende contract van Kylian Mbappé nog te verlengen. 

Ligue 1

gerelateerd