Willem II geeft Trésor ruimte om transfer af te ronden

3 juli 2021 – Mike Trésor is hard op weg naar de uitgang bij Willem II. De 22-jarige aanvaller krijgt de ruimte om een transfer af te ronden en zal daarom zaterdagmiddag niet in actie komen in een oefenwedstrijd. Naar alle waarschijnlijk gaat Trésor aan de slag bij KRC Genk.

Willem II geeft Trésor ruimte om transfer af te ronden

Mike Trésor Ndayishimiye, zoals de aanvaller voluit heet, wordt al enige tijd in verband gebracht met een overgang naar Genk. De club van trainer John van den Brom moet met een transfersom over de brug komen, daar de 22-jarige Belgische aanvaller in Tilburg over een doorlopend contract beschikt. Zijn huidige verbintenis bij Willem II loopt nog twee jaar door, tot medio 2023.

Voor Trésor komt weldra een einde aan een driejarig Nederlands avontuur. De aanvaller werd opgeleid door RSC Anderlecht en maakte in de zomer van 2018 de overstap naar NEC. Een jaar later vertrok hij op huurbasis naar Willem II, dat een optie tot koop bedong. Trésor maakte in zijn eerste seizoen in de Eredivisie veel indruk en werd definitief ingelijfd door Willem II.

Het afgelopen seizoen deelde Trésor in de malaise van Willem II. De aanvaller haalde zijn niveau van een jaar eerder niet en belandde zelfs even op de bank. Bij Genk krijgt hij een nieuwe kans in het Belgische voetbal. De club van Van den Brom eindigde het afgelopen seizoen als tweede en plaatste zich als vice-kampioen voor de derde voorronde van de Champions League.

Eredivisie

gerelateerd