'Amateurclub loopt miljoenen mis door mislukte Mbappé-deal'

4 september 2021, 16:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog meer dan Real Madrid zal de Franse amateurclub AS Bondy hebben gebaald dat Kylian Mbappé deze zomer niet van club ruilde. De Madrilenen legden bij PSG een bod neer van naar verluidt 170 miljoen euro - en volgens sommige bronnen zelfs nog hoger - maar de Franse topclub weigerde hem te laten vertrekken. Daarmee liep Bondy een bedrag van zo'n twee miljoen euro mis.

Iets meer context: AS Bondy is de ploeg waar Mbappé op vijfjarige leeftijd zijn eerste stappen op het voetbalveld zette. Hij zou er negen jaar spelen, voor hij door AS Monaco werd opgepikt. Zodoende heeft Bondy dus recht op een opleidingsvergoeding wanneer Mbappé een transfer zou maken, weet het Franse L'Équipe.

En dus had de club deze zomer zo'n twee miljoen euro - uiteraard een enorm bedrag voor een amateurclub - kunnen verdienen als Mbappé inderdaad zijn transfer naar Real Madrid had gemaakt. PSG accepteerde de recordbedragen die door de club werden geboden echter niet, en dus stond Bondy deze zomer uiteindelijk met lege handen.

Vooralsnog lijkt het er daarbij niet op dat de aanvaller zijn aflopende contract bij PSG zal verlengen, wat zou kunnen betekenen dat hij volgend seizoen alsnog gratis de overstap maakt naar de Spaanse hoofdstad. Ook dan zal Bondy dus niet profiteren van het opleiden van een van de grootste talenten op de internationale velden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen