Van Gaal moet Telstar redden: "Hoorde al dat het uitverkocht is"

19 september 2021 – Louis van Gaal domineerde de afgelopen weken het voetbalnieuws als bondscoach van het Nederlands elftal. Onder zijn leiding kreeg Oranje de kleur weer terug op de wangen en precies dat moet hij ook komende vrijdag ook voor elkaar zien te krijgen. Hij zit dan namelijk voor één wedstrijd op de bank als coach van Telstar.

Van Gaal moet Telstar redden: "Hoorde al dat het uitverkocht is"

Tijdens zijn voetbalpensioen had Van Gaal toegezegd dat hij één wedstrijd van Telstar zou coachen voor het goede doel. Inmiddels is de Nederlander dus weer onder de pannen, maar toch houdt hij zich aan zijn woord. Telstar organiseerde een clubloterij, waarbij één van de prijzen was om als assistent van Van Gaal op de bank te zitten. De opbrengst ging naar het goede doel.

Voor €2,63 kon men een lot kopen en het verzamelde bedrag werd verdeeld over de supportersfaciliteiten van Telstar, Spieren voor Spieren en Durf te Dromen. Telstar staat momenteel op een zeer teleurstellende achttiende plek in de competitie en dus kan de ploeg de impuls van Van Gaal goed gebruiken. Vrijdag tegen Jong AZ moet de tweede overwinning op rij een feit worden.

Lees ook: De Boer: "Als ik het iemand gun, dan is het zeker Louis"

Doelman van Telstar Ronald Koeman jr. gaf bij ESPN aan erg uit te kijken naar de samenwerking met de bondscoach. "Louis van Gaal komt, de bondscoach. Daar kijken we allemaal enorm naar uit, super leuk voor de club. Ik hoorde ook al dat het volgende week uitverkocht is bijna. Ik ga ervan uit dat ik er volgende week gewoon weer in sta."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd