Bizar plan: Van Gaal krijgt één week voorbereiding op WK

12 oktober 2021 – Spelers die voor hun land mogen uitkomen op het WK 2022 in Qatar, worden pas één week voor aanvang van het mondiale toernooi vrijgegeven door hun clubs. Mocht Oranje zich plaatsen, dan heeft Louis van Gaal maar een week de tijd om de ploeg voor te bereiden op het eindtoernooi.

Bizar plan: Van Gaal krijgt één week voorbereiding op WK

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Met dat nieuws komt L'Équipe dinsdagavond. Het Franse medium beschikt over een document dat afgelopen juli door de UEFA naar de 55 aangesloten bonden is gestuurd. Daaruit blijkt dat spelers pas vanaf 14 november beschikbaar gesteld hoeven te worden door de clubs, terwijl het wereldkampioenschap zeven dagen later van start gaat. Tijd om automatismes in te slijpen, is er dus nagenoeg niet.

De laatste speelronde van de nationale competities zullen dus plaatsvinden in het weekend voor de start van het WK. Dit zorgt ervoor dat de nationale selectie extreem laat bij elkaar komt en dat er amper voorbereidingstijd is. Doordat het toernooi in de winter wordt gehouden, is er volgens de Europese voetbalbond geen andere optie. De speelkalender zit namelijk overvol.

Overigens moet Nederland zich eerst nog maar zien te plaatsen voor het WK in het Midden-Oosten. De ploeg van Van Gaal staat eerste in de groep, maar dat zegt nog weinig. Oranje heeft wel een veel beter doelsaldo dan nummer twee Noorwegen, maar het gat is slechts twee punten. De laatste wedstrijd in de kwalificatiepoule spelen beide ploegen tegen elkaar voor het ticket. De verliezer, moet zich opmaken voor de play-offs.

Oranje

gerelateerd