Hilarisch: Telstar eist succes van Oranje en Van Gaal op

17 november 2021 – Telstar heeft op social media de lachers op de hand gekregen. De laagvlieger in de Keuken Kampioen Divisie werkte twee maanden geleden een wedstrijd af met Louis van Gaal als tijdelijke coach en heeft naar eigen zeggen daardoor nu een groot aandeel in de plaatsing van het Nederlands elftal voor het komende WK in Qatar.

Hilarisch: Telstar eist succes van Oranje en Van Gaal op

"We kunnen er nu eerlijk over zijn", schrijft Telstar op het eigen Twitter-account. "Meneer van Gaal heeft in zijn dagen bij de Witte Leeuwen de nodige kennis opgedaan welke hij tot in perfectie heeft toegepast. Gefeliciteerd, meneer Van Gaal, en heel graag gedaan." Onder Van Gaal boekte Telstar ook al een 1-0 overwinning op de beloftenploeg van AZ.

Van Gaal nam eind september plaats op de trainersstoel van Telstar in het kader van het goede doel. De club verkocht tickets, waarvan het grootste deel naar Spieren voor Spieren ging. Van Gaal leidde destijds eveneens een openbare training en verzorgde een voorbereidende persconferentie.

Van Gaal vierde dinsdagavond de plaatsing voor het wereldkampioenschap in Qatar. Oranje boekte een zwaarbevochten 2-0 overwinning op Noorwegen en is daardoor verzekerd van een plek tussen de mondiale top in 2022.

Oranje

gerelateerd