Kans op transfervrij vertrek Mazraoui bij Ajax groot, interesse Real

18 november 2021, 09:53   Bijgewerkt: 18 november 2021, 10:01

Ajax moet steeds meer rekening houden met een transfervrij vertrek van Noussair Mazraoui (24). De Amsterdammers proberen met man en macht de rechtsback langer te behouden, maar vooralsnog zijn alle pogingen zonder succes. Daardoor lijkt een nieuwe overeenkomst momenteel ver weg, helemaal omdat ook Real Madrid belangstelling zou hebben.  

Volgens Voetbal International is de kans 'groot' dat de voorheen middenvelder en momenteel verdediger Amsterdam achter zich laat na deze zomer. 'Al vanaf de zomer is Overmars in de weer om een nieuw contract af te dwingen bij de Marokkaanse vleugelverdediger, maar nog altijd zonder gewenst resultaat', schrijft het weekblad over de situatie in Amsterdam. Zelf erkende Mazraoui ook dat hoe langer een deal uitblijft, hoe moeilijker de situatie wordt.

ESPN schreef recent dat Leeds United en Arsenal serieuze belangstelling hebben in zijn diensten. Daar kwam volgens hetzelfde medium donderdag ook Real Madrid als geïnteresseerde bij: zij zouden hem zien als concurrent voor Dani Carvajal, die met veel blessureleed kampt. Met Mino Raiola als zaakwaarnemer vertrok Brian Brobbey afgelopen zomer bij Ajax: hij verkaste transfervrij naar RB Leipzig, maar komt daar niet echt aan de bak. Als Mazraoui besluit om niet bij te tekenen, zal hij geen transfersom in de lade brengen van Ajax, de club waar hij zijn opleiding genoot. 

Lees ookMazraoui over onderhandelingen: "Hoe moeilijker het wordt"

Twijfels over Gravenberch

Ook Ryan Gravenberch is nog zeker niet dicht bij een nieuwe deal, weet VI. 'Maar door zijn verbintenis tot medio 2023 is Ajax er wel alles aangelegen om dit contract open te breken en te verlengen. Ook hier is de officiële lezing dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn', weet het medium. Gravenberch sprak recent uit dat hij wél heel graag bij Ajax te willen blijven nog een langer tijdje.

Een vertrek van Zakaria Labyad - ook transfervrij - ligt in de lijn der verwachting, terwijl de toekomst van Maarten Stekelenburg nog ongewisse is. Andre Onana zal vrijwel zeker vertrekken, terwijl Danilo wel op een nieuwe aanbieding kan rekenen van de Amsterdammers. De vraag is wel of hij zelf nog perspectief ziet in de Johan Cruijff Arena.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen