Ongekende spanning in CL-groep door minimale zege AC Milan

24 november 2021, 23:10   Bijgewerkt: 24 november 2021, 23:15

Het blijft tot de laatste speelronde spannend in groep B. Liverpool is nog altijd ongeslagen, maar de andere drie ploegen mogen allemaal nog hopen op overwintering. Dat heeft alles te maken met de overwinning van AC Milan op Atlético Madrid (1-0).

De Italianen wisten wat hun te doen stond voorafgaand aan het duel: het liefst winnen, maar vooral niet verliezen. Bij een nederlaag was het Europese avontuur voorbij geweest. De ploegen wisten in het Wanda Metropolitano Stadium niet te imponeren. Rodrigo de Paul kreeg een enorme kans rond de zeventigste minuut, maar zijn volley werd knap uit de rechterhoek geplukt door Ciprian Tatarusanu.

Het duel leek richting een bloedeloos gelijkspel te gaan, maar Junior Messias zorgde in de slotfase toch nog voor een vreugde-explosie bij de bezoekers. De invaller kwam dertig minuten voor tijd binnen de lijnen en kreeg de bal op zijn hoofd na een goede actie van Franck Kessié. Het was het begin van een razend spannend slot. Ismaël Bennacer was nog dicht bij de tweede goal van de Italianen, terwijl ook Atlético nog een dot van een kans kreeg.

Liverpool - FC Porto 2-0

De ploeg van Jürgen Klopp is na vijf duels nog altijd foutloos in de Champions League. De ploeg kende weinig moeite met Porto. Na een half uur spelen leek Sadio Mané de score te openen, maar de treffer ging niet door wegens buitenspel. Het bracht de Engelsen echter niet van de wijs. Thiago Alcântara zette de ploeg na rust alsnog op voorsprong met een schitterend afstandschot. Twintig minuten later zorgde Mohamed Salah voor de tweede treffer, waardoor ook de laatste hoop van Porto weg was.

Door de nederlaag van Porto en de winst van Milan op Atlético blijft het enorm spannend en komt het aan op de laatste speelronde. De Spaanse club van Diego Simeone gaat op bezoek bij de Portuezen, terwijl de Italianen het opnemen tegen het ongeslagen Liverpool.