Van den Brom over mogelijk ontslag bij Genk: "Niet in de hand"

4 december 2021 – John van den Brom staat onder druk bij het Belgische KRC Genk. De Nederlandse oefenmeester lijkt het dit seizoen maar niet aan de praat te krijgen bij de ploeg die vorig jaar nog tweede werd in de Pro League.

Van den Brom over mogelijk ontslag bij Genk: "Niet in de hand"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ook in de beker kreeg Van den Brom met zijn club een tik te verduren: afgelopen week was Club Brugge daarin na strafschoppen te sterk. In de competitie is Genk inmiddels afgezakt naar de tiende positie. "Wij hebben onszelf in deze positie gebracht en dat is lastig voor een coach", begon Van den Brom op de persconferentie in aanloop naar het duel van zondag tegen KV Mechelen.

Lees ook: Van den Brom verliest assistent: "Ik moet het respecteren"

Van den Brom weet dat een ontslag in de lucht hangt als de resultaten niet snel verbeteren. "Wat er dan uiteindelijk over mijn positie zal worden beslist, dat heb ik niet in de hand. Daar wil en mag ik ook niet aan denken. Ik ben bezig om er alles aan te doen om zondag die wedstrijd te winnen, met een goede prestatie."

Toch voelt de oud-trainer van AZ en RSC Anderlecht nog altijd het vertrouwen van de club, die assistent Dennis Haar onlangs wél al liet vertrekken. "In de eerste plaats gaat het bij mij om gesprekken met Dimitri de Condé (technisch directeur, red.). Wij hebben hetzelfde voor ogen en dat is samen uit deze moeilijke situatie komen. Wat anderen dan eventueel zouden beslissen, daar heb ik geen invloed op."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd