V/d Vaart legt uit waarom hij Bergwijn een Ajax-transfer afraadt

8 december 2021, 19:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart raadt Steven Bergwijn af om Tottenham Hotspur in te ruilen voor Ajax. Eerder op de dag werd bekend dat de Amsterdammers hun interesse in de de 24-jarige aanvaller kenbaar hebben gemaakt. De belangstelling van Ajax hangt samen met het mogelijke vertrek van David Neres.

Ajax hoopt te profiteren van de situatie van Bergwijn, die in Londen slechts mondjesmaat aan spelen toekomt. Van der Vaart denkt dat er in Amsterdam niet veel meer speeltijd is weggelegd voor de zestienvoudig Oranje-international. "Je kunt een speler nooit speelgarantie geeft, maar als je Bergwijn naar Amsterdam haalt, moet hij ook spelen. Maar wáár gaat hij spelen? Ajax haalt hem dan alleen omdat Sébastien Haller naar de Afrika Cup gaat. Dat moet Bergwijn niet willen", aldus de voormalig middenvelder bij Ziggo Sport.

Van der Vaart is fan van Bergwijn. "Ik vind het een heerlijke speler. Het is prettig om naar hem te kijken en naar hem te luisteren. Hij heeft een heel goede uitstraling. Bij het Nederlands elftal heeft hij het de laatste keer natuurlijk geweldig gedaan", doelt Van der Vaart op de rol van Bergwijn in het beslissende WK-kwalificatieduel met Noorwegen. "Zijn beste positie is linksbuiten, ook al speelde hij de laatste wedstrijd bij het Nederlands elftal rechtsbuiten. Maar daar heeft Ajax Antony en Berghuis. Links is er Tadic. Dan haal je hem alleen voor de periode dat Haller weg is. Dat vind ik te weinig."

Dat Ajax belangstelling heeft voor Bergwijn, begrijpt Van der Vaart wel. "Je kunt je als speler laten verleiden om naar Ajax te gaan. Dat zou iedereen wel willen, zeker als je bij Tottenham niet aan de bak komt. Maar is het verstandig? Zoals ik het schets, denk ik het niet. Als ik Bergwijn zou zijn, dan zou ik het niet doen. Als je naar Ajax gaat, je speelt in de Nederlandse competitie en je zit op de bank, dat is niet lekker. Dat is voor zijn carrière niet beter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen