PSV dankt Veerman tegen Telstar en gaat schadevrij richting Ajax

20 januari 2022 – Met de nodige moeite heeft PSV zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Eindhovenaren moesten een vroege achterstand ombuigen tegen Telstar, maar slaagden daarin door doelpunten van Armindo Bruma en Joey Veerman: 2-1. Dat het er verder allemaal niet zo goed uit zag bij PSV was minder belangrijk, het had in ieder geval schadevrij de avond overleefd en kan nu rustig toewerken naar Ajax. 

PSV dankt Veerman tegen Telstar en gaat schadevrij richting Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Met het oog op de topper tegen Ajax kregen veel beoogde basisspelers bij PSV rust. Fodé Fofana mocht beginnen in de spits, met naast hem Bruma en Yorbe Vertessen. Cody Gakpo begon dus op de bank, net als Jordan Teze en Mauro Júnior. Voor Fofana was het zijn eerste basisplaats in het eerste van PSV, net als voor Joey Veerman. De van sc Heerenveen overgekomen aanwinst kon nu vanaf de aftrap laten zien of hij het niveau van PSV aankon.

PSV-trainer Roger Schmidt kon dus nog best een aardig elftal opstellen met een goede bank erbij, terwijl dat voor Telstar niet echt het geval was. De club uit Velsen miste veel spelers, maar kwam toch heel erg goed voor de dag. Het team van Andries Jonker vocht voor elke meter, liet de bal lekker rondgaan en was in fases echt beter dan PSV. Het was daarom eigenlijk geen verrassing dat Telstar op voorsprong kwam. Nadat een vrije trap via de muur net naast ging, was de daarop volgende corner wel raak. Özgür Aktas zette Telstar op 0-1, hij kon koppen naast de grabbelende Joël Drommel.

Het doelpunt viel na iets meer dan een kwartier spelen, een kwartier waarin PSV zich bepaald niet van zijn beste kant liet zien. Dat gold ook voor het restant van de eerste helft. De hoge druk van Telstar was PSV blijkbaar te machtig en het overleefde zelfs nog een grote kans van Telstar. Gyliano van Velzen was het eindstation van een prachtige aanval, maar raakte de bal helemaal verkeerd toen hij op aangeven van Yassine Zakir wilde uithalen.

Dat PSV voor rust alsnog erin slaagde om de 1-1 te maken, kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. De koploper van de Eredivisie was veel te slordig aan de bal en kon daardoor nauwelijks van de geboden ruimte profiteren. Dat lukte maar een keer en meteen was het raak. Veerman stuurde de Bruma diep, de Portugees stak het halve veld over, omspeelde doelman Ronald Koeman Jr. en rondde af. Later had Koeman nog wel een antwoord op schoten van Vertessen en Phillipp Mwene.

Om in de tweede helft niet helemaal in de problemen te komen, moest PSV een stuk beter voor de dag komen. Trainer Roger Schmidt greep in door bij het uitkomen van de kleedkamers Gakpo en Ritsu Doan te brengen voor Fofana en Bruma. Later kwamen Maximiliano Romero en Eran Zahavi ook het veld in. De Israëliër maakte zijn rentree na lang aan de kant te hebben gestaan met een knieblessure en lijkt klaar voor het duel met PSV.

Afgaande op goals maakten de wissels weinig verschil, maar PSV presenteerde zich een stuk beter dan voor rust. De spelers waren feller, er was meer aanvalsdrang te zien en daarmee werden de Witte Leeuwen uiteindelijk getemd. Met precies een uur op de klok trof Joey Veerman doel door een voorzet van Phillipp Mwene hard en zuiver tegen de touwen te schieten: 2-1. Dat was een enorme opluchting voor PSV, want even daarvoor had Telstar via Aktas nog aan een nieuwe voorsprong geroken. Drommel, die corner knullig had weggegeven waaruit Aktas kopte, redde PSV met een mooie reflex.

Een nieuwe achterstand bleef PSV dus bespaard en dat gold ook voor de gelijkmaker. Telstar wilde nog wel, maar had simpelweg de krachten niet meer om het PSV nog echt moeilijk te maken. Naarmate de tweede helft vorderde, was te zien dat de krachten wegvloeiden. Ook achterin gebeurde dat, waardoor Zahavi nog een kans kreeg op de 3-1. De Israëliër kopte echter op de paal. Dat deerde PSV verder niet, want de 2-1 was genoeg om de koker voor de kwartfinales in te gaan. Zo won het moeizaam van Telstar, maar gaat het wel schadevrij richting de topper met Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Joël Drommel 4.5, Phillipp Mwene 6.5, Olivier Boscagli 6, Armando Obispo 6, Philipp Max 5, Érick Gutiérrez 5, Mario Götze 5 (65. Maximiliano Romero 6), Joey Veerman 7.5, Yorbe Vertessen 5.5 (65. Eran Zahavi 5), Fodé Fofana 4.5 (46. Cody Gakpo 6), Armindo Bruma 5.5 (46. Ritsu Doan 5).

Telstar: Ronald Koeman Jr 6, Yassine Zakir 6.5 (78. Stanley Akoy -), Roman Tugarinov 6, Özgür Aktas 7.5, Jip Molenaar 7, Rashaan Fernandes 5, Cas Dijkstra 6 {68. Rocello Vlijter 5), Ozan Kökcü 6, Sven van Doorm 6, Gyliano van Velzen 4.5 (78. Giovanni -), Glynor Plet 5.5.

Man of the match: Joey Veerman
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

PSV

gerelateerd