Feyenoord kan handen dichtknijpen: Senesi niet naar Spanje

27 januari 2022, 19:30

Feyenoord kan opgelucht ademhalen. Diego Carlos gaat deze winter niet vertrekken bij Sevilla, waardoor de Spaanse club niet in Rotterdam hoeft aan te kloppen voor Marcos Senesi. De Braziliaanse verdediger stond in de nadrukkelijke belangstelling van Newcastle United, dat meer dan vijftig miljoen euro bood.

Dat was echter niet genoeg voor de nummer twee van La Liga om de sterkouder te laten gaan, zo vertelt technisch directeur Monchi aan de Engelse journalist Mark Douglas. "Het was een respectvol bod, dat moet ik Newcastle nageven. Maar wij vonden het op dit moment niet genoeg. Het was niet het juiste moment om hem te verkopen, omdat het moeilijk is om een geschikte vervanger te vinden. Misschien als ze in de zomer met hetzelfde bod komen, stemmen we er wel mee in."

De verdediger zou zelf wel oren hebben naar een Engels avontuur, maar de bestuurder ontkent dat Diego Carlos teleurgesteld is nu een winters vertrek van de baan is. "Ik heb vanochtend met hem gesproken, hij is blij. Hij blijft langer bij een club die hem graag wil behouden. Hij is niet boos, hij lijkt heel erg gelukkig", besluit Monci, die Senesi op de korrel had om de mandekker eventueel te vervangen. Nu lijkt de Argentijn het seizoen af te maken in De Kuip, wat voor opluchting en blijdschap zal zorgen bij trainer Arne Slot en technisch directeur Frank Arnesen.

Feyenoord heeft de verdediger sinds 2019 onder contract staan. De Rotterdammers betaalden circa zeven miljoen euro voor zijn diensten, in de hoop om hem voor veel meer geld door te verkopen. Dat zou de clubleiding liever niet in de winter doen, omdat het dan een stuk moeilijker is om een geschikte vervanger te halen. Een zomers vertrek lijkt echter wel bespreekbaar. In het verleden werd Senesi al gelinkt aan AS Roma en Napoli, maar concreet werden die clubs niet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen