Scherpen ziet wens net op tijd in vervulling gaan met verhuur

1 februari 2022, 00:34

Kjell Scherpen heeft op het allerlaatste moment Brighton & Hove Albion verlaten. De Nederlandse doelman maakt het seizoen op huurbasis af bij KV Oostende. In Engeland kon hij niet rekenen op veel speeltijd door de enorme concurrentie.

Scherpen maakte deze zomer de overstap van de reservebank van Ajax naar de Engelse club, waar hij ook op de bank terecht kwam. Hij mocht debuteren in het bekertoernooi, maar daar bleef het bij voor de sluitpost. Een transfer was dan ook de grote wens, zo liet Scherpen onlangs al eerlijk weten. "Ik wil graag een half jaar spelen, dat zou goed zijn voor mijn ontwikkeling. We kijken naar alle mogelijkheden, binnen Engeland en erbuiten. Het belangrijkste is dat we een goede club vinden waar ik me verder kan ontwikkelen."

Nu krijgt hij dus de kans in de hoogste competitie van België. Oostende staat op dit moment dertiende in de competitie. Scherpen hoopt wekelijks te mogen spelen, want na zijn vertrek van FC Emmen naar Ajax kwam hij niet veel meer aan spelen toe, behalve dan in de Keuken Kampioen Divisie. In Engeland mocht hij een aantal keer meedoen bij de beloftenploeg van Brighton. Nu mag hij zich dus verder ontwikkelen in de schijnwerpers.

Gauthier Ganaye is blij met de doelman. "Met zijn 2.04 meter is Kjell een boom van een vent, impressionant als hij tussen de palen staat. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al behoorlijk wat ervaring opgedaan bij Ajax en in Engeland en hij is één van dé opkomende talenten in het Nederlandse voetbal. Het was één van onze prioriteiten om er een sterke extra doelman bij te halen en met Kjell zijn komst hebben we dat zeker en vast gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen