Laporta blij met Aubameyang en 'realistisch' over komst Haaland

3 februari 2022, 15:57

Pierre-Emerick Aubameyang werd donderdagmiddag gepresenteerd bij FC Barcelona, maar de journalisten vonden het ook nodig om Joan Laporta te vragen naar de mogelijke komst van Erling Haaland, die al maandenlang gelinkt wordt aan de Catalaanse club. De voorzitter hield zich op de vlakte over de Noorse spits.

"Op dit momenten kijken we bij de club naar het heden. We zijn bezig aan een moeizaam seizoen. We moeten vechten in de competitie en in de Europa League. Daar willen we ons in eerste instantie op focussen", aldus Laporta, die dus niet naar mogelijke versterkingen in de zomer wil kijken. "Dat is niet mijn taak, maar die van de sportleiding. Zij zullen proberen om de selectie in de zomer sterker te maken. Of Haaland dan komt? Ik wil realistisch blijven, ondanks dat ik een romanticus ben."

Lees ook: 'Auba' ziet droom uitkomen en hoopt op CL-winst met Barcelona

Laporta wilde tijdens de presentatie van 'Auba' vooral duidelijk maken hoe blij hij met de multifunctionele aanvaller is. "Hij heeft laten zien dat hij graag naar Barça wil komen, dat is voor ons heel belangrijk geweest om hem te halen. Barça zal hem dankbaar zijn voor de moeite die hij heeft gedaan om hier een contract te tekenen. Hij is een speler die ons veel mooie momenten gaat bezorgen."

De spits annex buitenspeler tekende in Camp Nou een contract tot medio 2025, maar er is een optie van beide kanten om de samenwerking medi0 2023 te beëindigen. Laporta wil daar op dit moment nog niet vanuit gaan. "We hopen dat we nog vele jaren van hem kunnen genieten."

Lees ook: Gullit wijst ideale bestemmingen aan voor Haaland en De Ligt

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen