Oosting junior doet zijn vader pijn: "Ik schuif gewoon bij hem aan"

6 februari 2022, 18:54

Thijs Oosting groeide zondagmiddag uit tot de grote beul van zijn vader Joseph. De hoofdcoach van RKC zag zijn zoon met twee treffers de hoofdrol spelen in de 3-1 overwinning van Willem II op rivaal RKC Waalwijk. Oosting junior genoot volop van zijn succesvolle debuut, terwijl senior met mixed feelings voor de camera's verscheen.

Of Thijs Oosting zich nog durfde te laten zien bij zijn vader thuis? "Ja hoor, ik mag gewoon aanschuiven bij pa vanavond", vertelde de jonge middenvelder na afloop aan het Brabants Dagblad. "Het was wel een bijzondere wedstrijd natuurlijk. Je hoopt vooraf dat je gaat winnen, maar het werd nog mooier voor mij." Kort voor het verstrijken van de transferdeadline stapte hij over van AZ naar Willem II.

Zijn vader stond na afloop beduidend minder lachend voor de camera van ESPN. "Ik ben ook zijn vader, ik weet wat hij er allemaal voor heeft gedaan. Dat is iets waarmee je worstelt. Het is heel vreemd om tegen hem te moeten spelen. Ik probeer professioneel te zijn, op de bank ben ik gewoon trainer. Maar het is heel apart."

Willem II maakte dankzij de derbyzege een einde aan een reeks van tien wedstrijden zonder overwinning. De Tilburgers deden daardoor uitstekende zaken in strijd om handhaving.

Lees ook: Oosting pijnigt vader en eindigt dramatische reeks Willem II

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen