NEC hoopt op aanwinst Bony in beker: "Kans wordt steeds groter"

9 februari 2022, 20:05

Het zou zomaar kunnen dat Wilfried Bony donderdagavond zijn eerste minuten als speler van NEC Nijmegen gaat maken. De Nijmegenaren spelen dan in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles. Rogier Meijer heeft goede hoop dat zijn aanwinst er dan al bij is.

"De kans wordt steeds groter dat Bony er bij is tegen Go Ahead Eagles", aldus de hoofdtrainer van NEC in gesprek met De Gelderlander. "Ik heb er een goed gevoel over. Het zou heel mooi zijn als hij beschikbaar is, want hij voegt echt iets toe aan het elftal. Hij is in fysiek opzicht nog niet zo ver dat hij negentig minuten kan spelen, maar in sommige wedstrijden kan hij ons wel enorm helpen door zijn balvastheid en aanwezigheid in de zestien."

Afgelopen zaterdag was Bony nog niet van de partij toen NEC op bezoek bij PEC Zwolle met 1-1 gelijkspeelde. De Ivoriaan heeft nog geen werkvergunning en volgens De Gelderlander is de kans fifty-fifty dat alles voor de wedstrijd tegen Go Ahead geregeld is. NEC wacht al sinds eind januari op de werkvergunning van Bony, die destijds een contract tot het einde van het seizoen tekende bij de club.

NEC kan donderdagavond ten koste van de tegenstander uit Deventer de halve finale van de KNVB Beker bereiken. De ploeg uit Gelderland is sowieso uitstekend bezig en staat als promovendus op de keurige negende plaats. De 35-jarige Bony is op zijn beurt terug in Nederland. Hij speelde in het verleden voor Vitesse en was vervolgens actief bij Swansea City, Manchester City, Stoke City, Al-Arabi en Al-Ittihad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen