Oosting verdedigt 'B-keuze': "Ik heb nergens spijt van"

10 februari 2022, 12:49

RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting baarde woensdagavond opzien door in de kwartfinale van de KNVB Beker niet zijn sterkste elftal het veld in te sturen. De 'B-keuze' van de Waalwijkers bleek niet opgewassen tegen AZ, dat met een 0-4 overwinning de volgende ronde bereikte.

Voor de oplettende voetballiefhebber kwam het niet als een grote verrassing dat RKC niet op oorlogssterkte aantrad tegen AZ. Dat gebeurde namelijk ook eerder in het toernooi tegen Willem II (3-0), Harkemase Boys (0-5) en ADO Den Haag (4-2 na verlenging). "Zo hebben we het vanaf de eerste ronde gedaan en we hebben goede teams verslagen. Ik heb nergens spijt van", aldus Oosting tegen het Brabants Dagblad.

Met negen wijzigingen bleek RKC geen partij voor AZ. "We hadden een plan om AZ te verslaan. Maar we hebben zelf de goals weggegeven", vervolgt Oosting, die nog steeds achter zijn opstelling staat. "Je kunt het hebben over A-team en B-team; voor mij hebben we één grote groep. En in de competitie staan we er nog aardig voor."

RKC kan zich na de bekeruitschakelig volledig focussen op de competitie. De Waalwijkers bezetten na 21 speelrondes de twaalfde plaats met een voorsprong van zes punten op de gevarenzone.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen