Real behoudt dankzij prachtige goals marge in titelrace

19 februari 2022, 22:55

Real Madrid heeft een zware week zaterdagavond met drie punten kunnen afsluiten. De Spaanse koploper bleef vorig weekend steken op een 0-0 gelijkspel tegen Villarreal en verloor vervolgens het eerste Champions League-treffen met Paris Saint-Germain door een late 1-0. Tegen Deportivo Alavés werd die kater weggespoeld en bleef de ploeg op koers voor de landstitel.

Al lange tijd lijkt er weinig twijfel te bestaan of Real Madrid aan het eind dit seizoen stadsgenoot Atlético zal onttronen als landskampioen van Spanje. Atlético en FC Barcelona laten het dit seizoen beiden afweten, waardoor De Koninklijke een ruime voorsprong had op de ranglijst. Sinds de jaarwisseling verloor het echter al punten tegen Getafe, Elche en Villarreal. Zeker na deze zware week was het dus belangrijk om 'gewoon weer' drie punten te pakken tegen laagvlieger Deportivo Alavés en de voorsprong van vier punten op Sevilla te behouden.

Na een matige eerste helft moest er een veel betere tweede helft aan te pas komen om dat te bewerkstelligen. Deze tweede helft was ruim een kwartier bezig toen eindelijk het net werd gevonden. Dat deed Marco Asensio met een werkelijk fantastische treffer. Buiten de zestien legde hij de bal klaar voor zijn linker, om vervolgens op heerlijke wijze om de doelman heen te krullen.

Nadat de ban was gebroken, werd het optreden van Real steeds leuker om naar te kijken. Zo ook bij de tweede treffer, tien minuten voor tijd. Het was uitblinker Karim Benzema die achter zijn standbeen langs een één-twee aanging met Asensio, om de bal vervolgens panklaar neer te leggen voor Vinícius Jr., die eenvoudig kon binnentikken. Kort voor het einde mocht de spits zijn optreden ook nog bekronen met een treffer. Van elf meter bepaalde hij de eindstand op 3-0.