Neymar droomt van MLS-avontuur: aanvaller wil Pelé achterna

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 februari 2022 – Neymar heeft nog een driejarig contract bij Paris Saint-Germain, maar ondertussen denkt hij ook al hardop na over zijn toekomst. De Braziliaan zou graag eens in de Verenigde Staten willen spelen en zou het mooi vinden om meer interlandgoals te maken dan Pélé als is dat geen must.

Neymar droomt van MLS-avontuur: aanvaller wil Pelé achterna

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelt de buitenspeler in de Fenomenos Podcast. "Ik weet niet of ik ooit weer in Brazilië wil spelen. De ene dag zou ik het willen, maar de andere dag toch weer niet. Wat ik wel wil, is in de Verenigde Staten spelen. Dat lijkt me geweldig. Waarom? Omdat ze een kort seizoen hebben, waardoor ik ongeveer drie maanden vakantie heb. Dan kan ik nog wel een paar jaar doorspelen", vertelt de dertigjarige aanvaller lachend.

Neymar wil nog wel een aantal jaar voetballen, ook bij de nationale ploeg. Hij wil Pelé van de troon stoten, die 77 goals maakte voor de Goddelijke kanaries. Neymar moet nog acht keer doel treffen om zijn idool voorbij te gaan op de eeuwige ranglijst. "Ik zou liegen als ik er soms niet aan denk, maar aan de andere kant: het is niet zo dat iemand met minder doelpunten een slechtere speler is. Vergelijkingen worden altijd gemaakt, maar het is niet een hoofddoel om hem per se in te halen. Maar natuurlijk hoop ik wel elke wedstrijd te scoren."

Pelé sloot zijn carrière af bij New York Cosmos in de Verenigde Staten. Neymar zou daar zijn carrière ook graag af willen sluiten, om in de voetsporen te treden van de oud-voetballer. "Maar hoe lang ik nog doorga? Ik grap met mijn vrienden dat ik met pensioen ga als ik 32 jaar ben, maar eigenlijk weet ik het nog niet. Ik ga door tot ik het mentaal niet meer aan kan. Op dit moment ben ik helemaal fit, mentaal en fysiek. Mijn contract met Paris-Saint Germain loopt nog tot mijn 34ste. Dus ik zal in ieder geval tot die tijd spelen."

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd