Zoekend PSV krijgt advies: "Hebben AZ, Ajax en Feyenoord wel"

21 februari 2022 – Phillip Cocu werd de afgelopen dagen veelvuldig genoemd als nieuwe trainer van PSV en hij werd ook meerdere keren gezien rondom wedstrijden van de club. De Eindhovenaren moeten op zoek naar een nieuwe keuzeheer nu Roger Schmidt heeft bevestigd dat hij zijn contract niet gaat verlengen aan het einde van het seizoen. Ibrahim Afellay vraagt zich af of Cocu bewust naar die duels is gegaan om zichzelf op de kaart te zetten.

Zoekend PSV krijgt advies: "Hebben AZ, Ajax en Feyenoord wel"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik zou vol voor Peter Bosz gaan", vertelt Afellay bij Studio Voetbal. Hij weet dat Cocu de afgelopen week vaak is gezien bij de Eindhovenaren, maar vraagt zich hardop af of het iets betekent. De clubloze trainer bezocht een duel van de beloftenploeg én de hoofdmacht. "Ik vind hem niet de persoon die zoiets bewust doet, ik denk dat je er niet veel achter moet zoeken. Hij woont in de buurt, het kan toch dat hij gaat kijken omdat hij van voetbal houdt?"

Theo Janssen denkt dat het niet heel toevallig is, maar zou het PSV niet aanraden om hem terug te halen. "Qua resultaat heeft hij het goed gedaan, maar het voetbal was niet goed. Er moet een frisse wind komen. Ik zou dan niet voor Cocu kiezen." Pierre van Hooijdonk ziet in de clubloze oefenmeester een 'veilige optie'. "Brands heeft al met hem gewerkt. Het was wel opvallend dat Chris van der Weerden en Twan Scheepers ook bij de wedstrijd tegen sc Heerenveen aanwezig waren. Zij waren de staf van Cocu bij Fenerbahçe en Derby County", merkt de analist op, die zelf ook niet voor Cocu zou kiezen.

Hij geeft liever Wim Jonk, de huidige trainer van FC Volendam de kans. Hij staat met de club eerste in de Keuken Kampioen Divisie en staat bekend om zijn filosofie, waarbij goed voetbal enorm belangrijk is. "Wat ik mis bij PSV, is een eigen identiteit. Dat hebben AZ, Ajax en Feyenoord wel gekregen door de trainers die daar werkzaam zijn. Bij PSV zie je geen duidelijke, herkenbare speelstijl. Het enige wat ik zie, is alle ballen op Gakpo en Madueke. Bij Jonk zit er wel een lijn en visie achter."

Reacties

PSV

gerelateerd