Schmidt licht toe waarom hij Veerman toch niet liet invallen

24 februari 2022, 22:11

Roger Schmidt heeft uitgelegd waarom Joey Veerman donderdagavond geen speeltijd heeft gekregen bij PSV. Vlak voor de aftrap van het duel met Maccabi Tel Aviv kondigde de Duitse trainer nog aan dat de 23-jarige middenvelder als invaller binnen de lijnen zou komen.

Waar Veerman de afgelopen twee wedstrijden een basisplaats had, moest hij in Israël genoegen nemen met een plek op de bank. "Hij heeft nu twee keer achter elkaar gespeeld, wat veel van hem eist. We zullen hem later in de wedstrijd nodig hebben. In mijn ogen is het wijs om hem op de bank te houden en later in de wedstrijd in te brengen", vertelde Schmidt voorafgaand aan de wedstrijd.

Die afspraak is Schmidt niet nagekomen. "Vanavond dacht ik hem later in de wedstrijd nodig te hebben, maar ik wilde Sangaré en Gutiérrez op hun positie houden. Ook vanwege standaardsituaties. Veerman gaat in dit drukke schema gewoon nog het nodige spelen", aldus de oefenmeester na afloop, geciteerd door PSV-watcher Rik Elfrink.

Waar Veerman niet aan spelen toekwam, liet Mauro Júnior weer zien als rechtsback aardig uit de voeten te kunnen. "Ik vond hem vanavond de beste man op het veld", kreeg de Braziliaanse alleskunner complimenten van zijn trainer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen