Van Gaal vergelijkt zichzelf met international: "Slaat stations over"

10 maart 2022, 17:26   Bijgewerkt: 10 maart 2022, 18:45

Als Louis van Gaal (70) zichzelf zou moeten vergelijken met een van zijn huidige internationals, dan komt hij uit bij een opvallende naam: middenvelder Teun Koopmeiners heeft volgens de bondscoach de meeste gelijkenissen met hoe hij zelf als voetballer was.

Op het officiële YouTube-kanaal van de KNVB wordt Van Gaal gevraagd naar wat voor voetballer hijzelf was en met welke international hij zichzelf het meest vergelijkt. "Ik had het label van een verdedigende middenvelder, maar ik was juist een aanvallende middenvelder. Een aanvallende middenvelder met inzicht en overzicht", begint Van Gaal op geheel eigen wijze over zijn eigen loopbaan als voetballer.

"Als ik een vergelijking moet maken met een huidige speler van Oranje, dan noem ik Teun Koopmeiners. Ook een international van ons. Hij heeft nog niet zo veel gespeeld, maar Teun heeft ook overzicht, inzicht en een goede traptechniek", vindt de bondscoach, die ook nog een andere goede eigenschap ziet bij de voormalig AZ-speler. "Hij slaat stations over."

"Had de groep van 2020 en 2000 niet"

Verder werd Van Gaal ook gevraagd naar zijn huidige werkzaamheden als bondscoach, waar hij naar tevredenheid met jonge spelers werkt. "Jonge mensen houden je jong en triggeren je ook met nieuwe ideeën. Deze groep is volwassen genoeg om mij te prikkelen. Dat had de groep van 2012 en 2000 ook niet. Deze groep wel, dat is leuk en ik kijk er altijd met plezier naar uit als we bij elkaar komen."

Lees ookLof voor Oranje-klant Clasie: "Het is de bondscoach niet ontgaan"

Met die groep treft Van Gaal eerst de door hem zelf gekozen oefenpartners Duitsland en Denemarken en speelt hij later dit jaar de Nations League. Alles ter voorbereiding op het WK in Qatar aan het einde van dit kalenderjaar. "Ik heb geen voorbereidingstijd in november. Een week van tevoren en dan heb ik nog niet eens alle spelers tot mijn beschikking. Dus de wedstrijden tegen Denemarken en Duitsland ga ik gebruiken om me voor te bereiden op het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen