Hamstra houdt 'parel' Ajax uit handen van Europese topclubs

15 maart 2022, 17:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft dinsdag goede zaken gedaan met het lang vastleggen van het zestienjarige talent Jorrel Hato. De jonge centrumverdediger tekende zijn eerste profcontract, dat hem tot medio 2025 aan de Amsterdamse club verbindt. Volgens De Telegraaf werd daarbij de hand van Gerry Hamstra, de voorlopige opvolger van Marc Overmars, duidelijk zichtbaar.

De krant stelde dat Hamstra 'aan de bak moest' om Hato binnenboord te houden. Hij zou namelijk in de belangstelling staan van 'de Europese elite', waarbij het ging om topclubs uit de Bundesliga, Premier League en Serie A. Hamstra is daar dus in geslaagd, al was daarbij ook een rol weggelegd voor Hato's zaakwaarnemer Humphry Nijman. Die had hem geadviseerd om - tegen de juiste prijs - bij Ajax te blijven, omdat hij hem nog niet rijp achtte voor een grote competitie.

"Ik ben blij dat de club me heeft beloond voor mijn inspanningen van de laatste jaren", werd Hato zelf geciteerd door de krant. "Er was best wat interesse van mooie buitenlandse clubs, dus daar heb ik wel over nagedacht, maar niet getwijfeld. Eigenlijk wist ik direct dat ik voor Ajax zou kiezen. Hier voel ik me op m'n best. Er is ook geen reden om weg te gaan, want het gaat goed."

Hamstra

Hamstra werd in april 2021 aangesteld door Ajax, toen als rechterhand van Overmars. In het bijzonder zou hij zich gaan richten op het contracteren en langer vastleggen van talentvolle jeugdspelers. Inmiddels is zijn takenpakket na het ontslag van Overmars dus iets aangepast. Hij neemt het grootste deel van diens taken over en wordt daarbij ondersteund door Klaas-Jan Huntelaar. Komende zomer hoopt Ajax een nieuwe directeur voetbalzaken gevonden te hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen