Büttner doet Vitesse pijn met opnieuw een nederlaag

20 maart 2022, 18:42

Vitesse heeft zich niet hersteld van een treurige late uitschakeling in de Conference League tegen AS Roma door nu ook tegen RKC Waalwijk onderuit te gaan: 1-2. Ondanks een uitstekend begin van de Arnhemmers met een vroege treffer, konden ze de wedstrijd maar niet naar hun hand zetten. Alexander Büttner, voormalig speler van Vitesse, sleepte drie uiterst belangrijke punten binnen voor zijn RKC.

Na de uitschakeling in de Conference League door AS Roma moest Vitesse zich weer volledig focussen op het behalen van Europees voetbal via de play-offs. In de slotminuten ging het mis voor Vitesse, waar ze lang afstevenden op een verlenging in Rome. Door de thuisnederlaag van FC Utrecht tegen FC Groningen (1-3) van eerder op de dag konden de Arnhemmers hun zesde positie op de ranglijst flink verstevigen. RKC Waalwijk stond voorafgaand aan de wedstrijd slechts twee punten boven de degradatiezone en kon dus ook elk puntje hard gebruiken. De ploeg wachtte al twee maanden op een overwinning.

Vitesse begon zeer overtuigend aan het duel, wat ook de beste manier was om te herstellen van de kater uit Rome. Na vijf minuten spelen opende Lois Openda de score. Hij schoot de rebound op het schot van Maximilian Wittek eenvoudig binnen en beloonde zijn ploeg voor de goede start. Hierna kakte Vitesse echter wat in en verloor het de controle over de wedstrijd. Uit het niets viel daaruit dan ook al snel de gelijkmaker. Een afstandsschot van Melle Meulensteen werd van richting veranderd, wat Jeroen Houwen op het verkeerde been zette: 1-1.

Hierna werd de wedstrijd een stuk slordiger en kregen beide ploegen niet echt grip op het duel. De Arnhemmers werden nog wel een aantal keren gevaarlijk, maar deed dit met name via afstandsschoten die het doel steeds net niet troffen. Zo gingen de ploegen dus de kleedkamers in met een gelijke stand. In het tweede bedrijf was Vitesse duidelijk op zoek naar een snelle treffer, maar uit een counter viel die aan de overkant. Jens Odgaard bereikte Büttner met een lage voorzet, die tegen zijn oude club snoeihard binnenschoot: 1-2. De linksback juichte niet uit respect voor zijn vorige werkgever, maar maakte dus wel een zeer belangrijk doelpunt.

Zo herstelde Vitesse zich dus niet van een treurige week na de uitschakeling in de Conference League en het 0-0 gelijkspel in Almelo dat daaraan vooraf ging. In maart 2022 won de ploeg geen enkele wedstrijd, waardoor de play-offs nu toch echt wel het hoogst haalbare lijkt voor de Arnhemmers. RKC Waalwijk sleepte drie broodnodige punten binnen in de strijd tegen degradatie en gaf zichzelf zo wat ruimte om te ademen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Vitesse: Houwen 5; Dasa 5.5, Oroz 5 (60. Cornelisse 6), Bazoer 5, Doekhi 5, Wittek 5.5; Tronstad 5.5, Domgjoni 5 (60. Grbic 6), Gboho 5 (60. Buitink 6); Openda 6.5, Baden Frederiksen 5.

RKC Waalwijk: Vaessen 6; Bakari 6, Adewoye 6, Meulensteen 6.5, Touba 6, Büttner 6.5 (88. Wouters -); Anita 6, Azhil 6 (88. Mulder -); Stokkers 5.5 (79. Oukili -), Odgaard 6.5, Kramer 6 (67. Van der Venne 6).

Man of the Match: Alexander Büttner

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen