Overmars gefileerd: 'Geen schuldbekentenis, geen spijtbetuiging'

25 maart 2022, 19:58

Marc Overmars werd afgelopen week aangesteld als de nieuwe technisch directeur van Antwerp FC, maar de manier waarop, had volgens oud-international Wim Kieft volledig op een andere manier gemoeten. 'Geen schuldbekentenis, geen spijtbetuiging richting de slachtoffers en geen enkele verklaring zodat het blijft gissen naar het complete verhaal van Overmars zelf.'

Dat schrijft Kieft in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. 'Die hele presentatie deugde niet en kwam van de kant van Overmars vooral heel ongevoelig over. Even memoreren dat het allemaal niet had mogen gebeuren in Amsterdam en dan met z'n allen weer snel over tot de orde van de dag', stelt de oud-spits, die kritisch is op de Belgische club én Overmars zelf. Voor hem is het persmoment een gemiste kans, meldt Kieft.

'Het verdient los van zijn te snelle terugkeer allerminst de schoonheidsprijs. Het verwondert me dat Overmars en zijn entourage – familie en zaakwaarnemer – niet samen op het idee zijn gekomen om langer te wachten alvorens terug te keren aan het front. Had sowieso de uitkomsten van het onafhankelijke interne onderzoek naar de bedrijfscultuur bij Ajax afgewacht. En het tuchtrechtelijk onderzoek door het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Doe je verhaal in de krant of op televisie na de uitspraak van het ISR en neem dat als vertrekpunt om je te oriënteren omtrent een terugkeer in de voetballerij', stelt Kieft voor.

Lees ook: Soap Overmars duurt voort; grote sponsor-leegloop Antwerp

Antwerp-sponsor kritisch

Ook vanuit VINCI Energies, een van de vijf gestopte sponsoren van FC ANtwerp, kwam een kritische noot richting Overmars. "Als inclusief en divers bedrijf keuren wij het gedrag van meneer Overmars ten stelligste af. Iedereen verdient een tweede kans. Alleen komt die in het geval van Marc Overmars veel te snel voor ons", licht CEO Marc Lemaire toe tegenover Het Nieuwsblad. "Ik kan alleen maar zeggen dat wij het op dit moment als bedrijf niet meer kunnen maken om met Antwerp geassocieerd te worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen