Draxler in zelfde schuitje als Wijnaldum bij PSG: "Niet makkelijk"

27 maart 2022, 19:50

Julian Draxler en Georginio Wijnaldum kunnen elkaar de hand schudden. De spelers van Paris Saint-Germain kunnen dit seizoen niet rekenen op een basisplaats bij de Franse topclub. Dat kan mogelijk problemen opleveren richting het wereldkampioenschap aan het einde van het jaar. Moeten de middenvelders een transfer maken? De Duitse international denkt er serieus over na.

In de oefenwedstrijd tegen Israël mocht de aanvallende middenvelder annex buitenspeler negentig minuten maken. "Ik ben blij dat ik voor het eerst in lange tijd een hele wedstrijd mocht spelen. Ik weet dat ik genoeg kwaliteiten heb voor dit team", vertelde Draxler tegenover Sport1 na de 2-0 overwinning. Goed genoeg of niet, hij zal in de komende maanden meer minuten moeten maken bij zijn club. Dat beseft hij zich maar al te goed. "Mijn situatie is niet gemakkelijk, ik mis ritme. We gaan zien wat er in de zomer gebeurt."

Draxler speelt sinds 2017 in het Parc des Princes. Waar hij de afgelopen jaren nog een nuttige speler was, heeft hij nu de concurrentiestrijd duidelijk verloren. Dit seizoen staat de teller op 861 minuten bij de Franse club. Wijnaldum, die afgelopen zomer transfervrij neerstreek in de stad van de Eiffeltoren staat op meer dan het dubbele qua minuten. Toch moest hij tijdens de oefenwedstrijden tussen Nederland en Denemarken genoegen nemen met een plek op de bank, omdat hij niet verzekerd is van een basisplaats bij zijn club. 

Het is duidelijk dat beide spelers in het nieuwe seizoen meer moeten spelen om een belanrgijke rol te spelen bij de nationale ploeg. Draxler denkt serieus aan een vertrek uit Parijs, zo bevestigt hij. "Ik heb de coach niet persoonlijk gesproken, maar hij heeft ons als team al verteld dat hij spelers nodig heeft die in vorm zijn, die helemaal fit zijn en het tempo aankunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen