PEC Zwolle meldt zich bij Groningen, RKC stuurt drie ontslagbrieven

29 maart 2022, 14:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart van Hintum (35) kan terugkeren bij PEC Zwolle. De ervaren verdediger zag zijn contract bij FC Groningen niet worden verlengd, maar in Overijssel – waar hij eerder tussen 2011 en 2016 ook al speelde – kan hij wel actief blijven als voetballer. Volgens Voetbal International is een akkoord tussen beide partijen 'niet meer ver weg'.

Dat schrijft het weekblad op basis van gesprekken tussen Van Hintum en PEC Zwolle. FC Groningen besloot onlangs om de routinier te laten gaan, mede omdat hij een aflopend contract heeft. Dat was tot verbazing van de ervaren speler zelf, die vooral positieve signalen had ontvangen en graag had willen blijven. 

Voor Van Hintum is het na dit seizoen nog wel onduidelijk op welk niveau hij dan actief blijft als hij tekent bij zijn oude werkgever. PEC Zwolle strijdt nog tegen degradatie, maar denkt zowel in de Ere- als ook Eerste Divisie de voormalig speler van TOP Oss, FC Dordrecht, FC Groningen, Gaziantepspor en dus PEC Zwolle goed te kunnen gebruiken.

Lees ook: Van Hintum haalt uit na Groningen-beslissing: "Verhaal blijft vaag"

RKC Waalwijk verder met Wouters

Vanuit Brabant kwam er via RKC Waalwijk ook contractnieuws: de optie in de verbintenis van Luuk Wouters is gelicht door de laagvlieger in de Eredivisie. Juriën Gaari, Hans Mulder en Vurnon Anita ontvingen weliswaar een formele ontslagbrief, maar met hen zal gesproken worden over contractverlenging. 'Dit laatste geldt eveneens voor de spelers die beschikken over een eerste aflopend contract', schrijft RKC Waalwijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen