Slot geeft belangrijke blessure-update en is kritisch op Pedersen

2 april 2022, 23:58

Niet alleen Ajax heeft geprofiteerd van het puntenverlies van PSV, maar ook Feyenoord kwam dichter in de buurt. Het won met 2-0 van Willem II en komt daarmee op zeven punten van PSV. Toch duurde het vrij lang tot Feyenoord het goede spel ook in doelpunten kon omzetten. Trainer Arne Slot liet op de persconferentie weten blij te zijn met hoe zijn ploeg voor de dag kwam.

"We waren heel dominant. Als je het aantal minuten moet tellen dat Willem II in de eerste helft op onze helft is geweest, dan kan je misschien bij één of twee minuten wel stoppen. Er waren veel dreigende situaties, ook wel wat kansen, maar veel wilde en ongecontroleerde schoten. Ik denk dat we daar meer uit kunnen halen. Dan blijft het vrij lang 0-0 en dan heb je de individuele klasse van Luis weer nodig."

Niet alleen over Siniserra was hij tevreden, maar ook over zijn collega aan de andere kant. "Ik was ook vrij tevreden over hoe Reiss Nelson het invulde, maar zijn volgende stap is dat hij het ook om gaat zetten in rendement. Als je het afzet tegen het begin van het seizoen dan onderscheidt hij zich nu een stuk meer. Hij heeft nog een jaar contract, dus het is niet waarschijnlijk dat ze hem nog een jaar willen verhuren. Dan moet hij verlengen."

Toch sloeg Slot ook nog een kritische toon aan, hij was namelijk niet helemaal tevreden over Marcus Holmgren Pedersen. "Er is nog wel iets aan te merken op zijn laatste bal. Je ziet dat wel vaker bij hem. Ik denk dat hij vanavond, zonder te overdrijven, wel een keer of twintig in die eindfase is geweest. Dan is het natuurlijk ook wat lastiger om een medespeler te vinden als er acht man in de zestien staat. Maar dat hij daarin nog een vervolgstap kan zetten is helder."

Komende donderdag neemt Feyenoord het op tegen Slavia Praag. Slot verwacht dat Jens Toornstra wel weer fit genoeg is om te spelen, maar Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow zijn sowieso niet van de partij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen