Heitinga heeft genoeg gezien: Ihattaren maakt basisdebuut

4 april 2022, 18:50   Bijgewerkt: 4 april 2022, 19:02

Mohamed Ihattaren maakt maandagavond zijn basisdebuut bij Jong Ajax. De creatieve spelmaker verscheen afgelopen vrijdag als invaller in de uitwedstrijd tegen NAC Breda voor de eerste keer in Ajax-kleuren. Ihattaren maakte klaarblijkelijk een dusdanig goede indruk op John Heitinga, dat hij het in de thuiswedstrijd tegen Top OSS vanaf het begin mag laten zien. Ook Brian Brobbey is van de partij.

Ajax baarde afgelopen winter om meerdere redenen opzien op de transfermarkt. Niet alleen haalden de Amsterdammers Brobbey op huurbasis terug naar de Johan Cruijff ArenA. Ook namen ze Ihattaren op huurbasis over van Juventus, waarbij er zelfs sprake is van een optie tot koop van twee miljoen euro. Ihattaren verruilde een paar maanden eerder nog PSV voor de Italiaanse grootmacht, die hem vervolgens direct verhuurde aan Sampdoria. Dat werd echter geen succes. Ihatarren verdween op de achtergrond en leek zelfs even helemaal geen voetballer meer te zijn. 

Maar in januari keerde hij dus terug in Nederland. Niet bij FC Utrecht, dat in eerste instantie de beste papieren leek te hebben, maar bij Ajax. De Amsterdammers zijn bereid om Ihattaren, die bij PSV te boek stond als toptalent, een kans op eerherstel te geven. Die lijkt de middenvelder met beide handen aan te grijpen. Hij maakte afgelopen vrijdag sneller dan verwacht zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden. Ihattaren liet een prima indruk achter tegen NAC. Dat vond ook Jong Ajax-trainer Heitinga, want hij gunt de creatieveling in het thuisduel met TOP Oss zijn eerste basisplaats. 

Lees ook: Heitinga lovend over Ihattaren: "Maar hij moet profmentaliteit hebben"

Jong Ajax treedt aan in een bijzonder sterke opstelling, want naast Ihattaren is dus ook Brobbey van de partij. De aanvaller viel afgelopen zaterdag nog in bij de hoofdmacht en was met een assist op de 1-3 van Steven Berghuis belangrijk. Ook Kenneth Taylor en Mohamed Daramy verschijnen aan de aftrap, terwijl Jay Gorter zijn rentree maakt onder de lat. De ontmoeting met TOP Oss begint om 20.00 uur. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen