Schmidt geheimzinnig over keeperswissel: "Hoort bij voetbal"

6 april 2022, 20:49

Roger Schmidt wilde woensdagavond niet verklappen of Joël Drommel donderdagavond in de basis staat bij PSV. De doelman maakt dit hele seizoen al een matige indruk, wat zaterdagavond tegen FC Twente zorgde voor puntverlies (3-3). Mogelijk moet hij nu op de bank zitten in het Conference League-duel met Leicester City.

"Hij was voor het eerst terug bij zijn oude club, dan wil je op topniveau presteren. Maar hij was niet op topniveau, dus dat was erg teleurstellend voor hem. Het is dan ook mijn taak om spelers weer op te rapen op dit soort momenten. We hebben erover gesproken en we gaan weer verder", wordt de trainer geciteerd door Voetbal International. "Dat is een van de grootste uitdagingen voor een keeper, om er te staan als het nodig is."

Lees ook: Fitte Gakpo denkt niet aan transfer: "Daar ben ik meer op gefocust"

Drommel raakte dit seizoen in de wedstrijd tegen AZ zijn basisplaats al kwijt aan tweede doelman Yvon Mvogo. In die wedstrijd maakte de Duitse doelman ook geen stabiele indruk, waardoor de Nederlander de wedstrijd daarna alweer aan de aftrap mocht verschijnen. Dat betekent niet dat een nieuwe wissel geen optie is, zo laat de oefenmeester weten op de persconferentie voor het duel in de Conference League.

"Alles is mogelijk. Je kan altijd wisselen, ook keepers. Dat hoort bij het voetbal. Als je keeper rood krijgt of geblesseerd raakt moet je ook wisselen, dat is niks speciaals. We maken er altijd iets groots van, maar je moet de prestaties en de opties binnen je selectie beoordelen. En dan moet je een beslissing nemen. Dat is mijn taak", besluit Schmidt geheimzinnig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen