Japan
0 – 0
Kroatië

Götze hoopt stiekem op WK met Duitsland: "Ik wil niets forceren"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 april 2022 – Mario Götze heeft het WK van eind dit jaar in Qatar zeker nog niet uit zijn hoofd gezet. De middenvelder komt bij PSV steeds meer in de buurt van zijn oude vorm en blijft hopen op een plekje in de selectie van bondscoach Hans-Dieter Flick. Zijn laatste interland dateert uit 2017.

Götze hoopt stiekem op WK met Duitsland: "Ik wil niets forceren"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op 14 november 2017 stapte Götze na de wedstrijd tegen Frankrijk (2-2) voor de laatste keer als international van het veld. Inmiddels droomt hij weer hardop van een rentree. "Het WK van eind dit jaar? Ik moet eerst goed spelen en fit zijn. Als het zou lukken, maakt me dat gelukkig. Maar ik wil niets forceren. Het is belangrijker dat ik speel en veel plezier heb bij PSV. Dan zien we wel wat er gaat gebeuren", aldus Götze in gesprek met The Daily Mail.

De naam van Götze zal voor altijd verbonden zijn aan de WK-finale van 2014. "Het doelpunt in die finale is met mij verbonden, maar er gebeurt veel meer in een loopbaan. Ik zie die treffer af en toe nog voorbijkomen en dat zet me aan het denken. Dat was ik acht jaar geleden. Maar ik zoek dat doelpunt echt niet op YouTube op. Het blijft me altijd een goed gevoel geven, maar ik het het inmiddels al veel te vaak gezien."

De inmiddels 29-jarige Götze speelde met Duitsland op het EK 2012, WK 2014 en EK 2016. Eind 2017 verdween hij dus van het internationale toneel. De 63-voudig international werd als speler van PSV al een aantal keer gelinkt aan een rentree, maar die bleef vooralsnog uit. Momenteel heeft Super Mario bij PSV een contract tot medio 2024. Het is echter de vraag waar zijn toekomst ligt, aangezien trainer Roger Schmidt komende zomer afscheid neemt in Eindhoven.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd