NEC kan maanden na derbydrama weer uitsupporters ontvangen

8 april 2022, 18:45

Het uitvak van NEC kan dit weekend eindelijk weer in gebruik worden genomen. Dat was de afgelopen maanden niet het geval, nadat de tribune inzakte na afloop van de derby tegen Vitesse. FC Twente, dat zaterdagavond op bezoek komt, is de eerste tegenstander die weer supporters mee mag nemen naar het Goffertstadion.

NEC berichtte maandag al dat de vooruitzichten positief waren, al hield de club een kleine slag om de arm. Op woensdag en donderdag zouden de laatste werkzaamheden aan de tribune plaatsvinden, waarna de veiligheidsdienst en de gemeente Nijmegen op vrijdag de laatste veiligheidscheck zouden uitvoeren. Inmiddels hebben zij het bezoekersvak dus veilig verklaard.

De tribune stortte op 17 oktober in toen de meegereisde Vitesse-supporters in het vak de 0-1 overwinning op de aartsrivaal vierden. De tribune werd opgevangen door een container die eronder stond, waarmee veel erger gelukkig voorkomen werd. Het stadion bleef vervolgens enkele maanden gesloten voor publiek. Pas sinds februari zijn er weer thuissupporters welkom.

De supporters van FC Twente zijn zaterdagavond om 21.00 uur dus de eersten die weer plaats mogen nemen in het uitvak. Door middel van een hek is het voorste deel van de tribune - het gedeelte dat destijds instortte - nog wel afgesloten. Er zullen dus iets minder toeschouwers in het vak kunnen dan de gebruikelijke vierhonderd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen