Van Dijk en co tonen veerkracht: titelstrijd blijft ongekend spannend

10 april 2022, 19:22

Manchester City en Liverpool hebben zondagavond negentig minuten lang weten te boeien. De twee Engelse topclubs strijden samen om het landskampioenschap, waarbij de winnaar van deze kraker spekkoper zou zijn. De thuisclub mocht twee keer ruiken aan de driepunter, maar Virgil van Dijk en co kwamen tweemaal langszij. Daardoor eindigde het duel onbeslist.

Lang duurde het niet voor de wedstrijd los kwam in het Etihad Stadium. Al na vijf minuten mochten de supporters van de thuisploeg juichen na een doelpunt van Kevin De Bruyne. Via het been van Liverpool-verdediger Joël Matip ging de poging van de Belg via de paal tegen de touwen. Lang kon City niet genieten van die voorsprong. Acht minuten later zorgde de Portugese aanvaller Diogo Jota namelijk voor de gelijkmaker na een goede pass van Trent Alexander-Arnold.

Pep Guardiola verraste door Gabriel Jesus in de basis op te stellen, maar het bleek een gouden zet van de oefenmeester. In de 36e minuut zette hij de koploper namelijk op voorsprong na een geweldige pass van Joao Cancelo. Ook deze keer kwam Liverpool die klap te boven. Na één minuut in de tweede helft werd de stand door Sadio Mané weer gelijk getrokken. De ploegen bleven elkaar in evenwicht houden, al dacht City voor de derde keer op voorsprong te komen. Raheem Sterling schoof de bal tegen het net, maar hij stond buitenspel. Daardoor eindigde het duel onbeslist.

Door de puntendeling blijft het ongekend spannend in de Premier League. Het verschil tussen Manchester City en Liverpool is slechts één punt met nog zeven wedstrijden te gaan. Daarmee lijkt Guardiola met zijn ploeg een uitstekende stap te hebben gezet richting de titel. City heeft op papier namelijk een makkelijker programma. De sterkste tegenstander is West Ham United, waar Liverpool het nog opneemt tegen Tottenham Hotspur en Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen