Steun voor Onana: "Hij mag toch ook zijn onvrede uiten?"

12 april 2022 – André Onana was bij Ajax de meestbesproken man na de nipte 2-1 zege op Sparta. De keeper is inmiddels niet bepaald populair meer bij de eigen achterban en ook sportief beginnen de twijfels over hem steeds meer toe te nemen. Toch twijfelen de mannen aan tafel bij Voetbalpraat er niet over dat hij gewoon onder de lat moet staan in de bekerfinale tegen PSV.

Steun voor Onana: "Hij mag toch ook zijn onvrede uiten?"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Kenneth Perez benadrukte daarbij wel dat dat vanwege gebrek aan beter is. "Maarten Stekelenburg is net terug, Jay Gorter is net terug en van Tyton heb ik geen idee hoe hij ervoor staan." Leon ten Voorde van Tubantia denkt er hetzelfde over. "Wie moet je in godsnaam anders opstellen? Durf je Gorter te laten debuteren in een bekerfinale? Voor die jongen is dat killing als het fout gaat. Dat ga je niet doen als trainer."
 
VI-verslaggever Martijn Krabbendam vindt bovendien dat de kritiek op het optreden van Onana tegen Sparta erg overdreven is. "Natuurlijk maakte hij die fout, maar heb je gezien wat er daarna gebeurde? Het duurde volgens mij nog 25 seconden voor die gozer 'm van twintig meter in de kruising schiet. Natuurlijk is het een fout, maar het is toch geen echte blunder?"

Uitgefloten
Op de steun van de achterban van Ajax hoeft Onana in ieder geval niet meer te rekenen. Hij werd tegen Sparta opnieuw uitgefloten, waarop hij na de wedstrijd reageerde met 'I don't give a shit'. "Hij mag toch wel zijn onvrede uiten over dat hij werd uitgefloten?", nam Perez het voor de doelman op. "Het is een jongen die het niet makkelijk heeft, die echt in de problemen zit met zichzelf. Ik heb liever dit dan Drommel die als een geslagen hond voor de camera staat. Als het publiek zijn onvrede mag uiten, dan mag hij dat toch ook?"

Ten Voorde oordeelde bovendien dat Onana zich vooral groot probeerde te houden tijdens het interview. "Het is onhandig, het is dom, maar ik denk dat het meer onzekerheid is dan we allemaal denken. Hij wil heel zelfverzekerd overkomen en geeft dan een interview waarin hij zich heel stoer neerzet. Maar het is gewoon één brok onzekerheid sinds hij terug is. Dit is maskeren."

Lees ook: Onana mikpunt van kritiek: "Het lijkt in slowmotion te gaan"

Reacties

Ajax

gerelateerd