Mooie beelden: jonge Ten Hag ontmoet 'inspiratiebron' Cruijff

16 april 2022, 14:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl Ajax zich voorbereidt op de bekerfinale tegen PSV van zondagavond in de Kuip, staat de NOS de komende tijd stil bij het feit dat Johan Cruijff op 25 april 75 jaar zou zijn geworden. De legendarische oud-voetballer was een grote inspiratiebron voor Erik ten Hag. Dat begon al op jonge leeftijd, toont een fragment uit het kinderprogramma Cruyff en Co aan. 

Ten Hag wordt al jaren geroemd om de manier waarop hij 'zijn' Ajax laat voetballen. Dat doet hij het liefst, eigenlijk zoals elke trainer die het in Amsterdam voor het zeggen heeft, naar de filosofie van Cruijff. Ten Hag heeft veel geleerd van de voetbalgrootheid. Ook hoe je het beste je techniek kunt trainen. Dat was een van de dingen die Ten Hag als 13-jarige jongen wilde weten van Cruijff in het kinderprogramma Cruyff en Co, blijkt uit beelden van de NOS. Cruijff reageerde daarop zoals we van hem gewend waren. "Techniek ontwikkelen is eigenlijk simpel. Je moet het doen. Dus trainen, tranen, trainen. Daar is eigenlijk geen enkel ander advies voor nodig."

Ten Hag kan het zich nog heel goed herinneren. "We kregen een training van hem, waarbij iedereen een bepaalde vaardigheid aangeleerd kreeg. Dat ging Cruijff met ons trainen. We werden vervolgens met het hele team uitgenodigd in de studio om met hem daarover te praten", vertelt de Tukker. Tot een ontmoeting tussen Ten Hag en Cruijff zou het daarna niet meer komen. Toen Ten Hag aan de slag ging bij Ajax, was Cruijff al overleden. Ook in de jaren daarvoor kwamen ze elkaar niet tegen. "Helaas heb ik dat genoegen niet mogen hebben. Buitengewoon jammer", vertelt de oefenmeester van Ajax.

Maar dat Cruijff al een paar jaar niet meer onder ons is, betekent natuurlijk niet dat hij helemaal niet meer aanwezig is. Zo hangt er onder meer een foto van zowel de voetballer als de trainer Cruijff in de werkkamer van Ten Hag. Cruijff was een grote inspiratiebron voor de Ajax-trainer. "Ik weet zeker dat Cruijff als voetballer en als trainer nu weer de beste zou zijn. Dat kunnen maar weinig mensen zeggen. Ik zie dat veel mensen uit de voetballerij op een gegeven moment gedateerd zijn. Dat zou bij Cruijff nooit gebeuren. Cruijff is tijdloos."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen