Arsenal zakt weg na zeperd en moet strijden voor gewild CL-ticket

16 april 2022, 17:51

Arsenal heeft zaterdagmiddag zeer slechte zaken gedaan in de strijd om een startbewijs voor de Champions League. De ploeg van manager Mikel Arteta ging op bezoek bij Southampton met 1-0 onderuit. Daarom moeten de Londenaren aan de bak om alsnog binnen de top vier te eindigen.

Arteta wil met zijn manschappen eindelijk weer eens de Champions League, maar weet dat hij dan bij de beste vier ploegen van de Premier League moet eindigen. Het is voor Arsenal alweer een tijdje geleden dat de bekende hymne in het Emirates Stadium klonk. Tijdens seizoen 2016/17 gebeurde dat voor de laatste keer en werd er in de achtste finales over twee wedstrijden met liefst 10-2 verloren van Bayern München.

Op bezoek bij middenmoter Southampton maakte Arsenal er in de eerste helft zeker geen spektakel van. Toch hadden de bezoekers de wedstrijd redelijk onder controle en kreeg Bukayo Saka een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Dat gebeurde niet en vlak voor de thee sloeg Southampton toe. Na een afgeslagen hoekschop viel de bal zomaar voor de voeten van Jan Bednarek, die van dichtbij hard de 1-0 binnen schoot.

In het tweede bedrijf probeerden The Gunners met man en macht de gelijkmaket te forceren. Dat bleek echter een gevecht tegen de bierkaai, want na negentig minuten stapte Southampton met een 1-0 zege het eigen veld af. Arsenal is nu de nummer zes van de Premier League, al is het gat met de top vier slechts drie punten. Arteta weet dat het schema wel loodzwaar is. De komende drie wedstrijden wachten Chelsea, Manchester United en West Ham United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen