FC Utrecht laat overbodige linksachter naar Helmond verkassen

21 april 2022, 11:27   Bijgewerkt: 21 april 2022, 11:32

FC Utrecht laat Gabriël Culhaci (22) na dit seizoen transfervrij naar Helmond Sport vertrekken. De jeugdinternational van de beloftenploeg had een doorlopend contract tot 2023, maar bij gebrek aan perspectief laten de Domstedelingen hem in de komende zomer verkassen.

"Gabriël heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste kracht in de selectie van Jong FC Utrecht. De stap naar het eerste elftal heeft hij hier de afgelopen jaren niet kunnen maken, waardoor we samen tot de conclusie gekomen zijn gekomen dat het beter is als onze wegen scheiden", licht technisch directeur Jordy Zuidam de transfer op de clubsite toe.

Culhaci is alweer de derde speler die Helmond Sport in het komende seizoen van nieuw elan moet voorzien. Eerder werden Bram van Vlerken (Almere City FC) en Martijn Kaars (FC Volendam) al gepresenteerd door de huidige hekkensluiter van de Eerste Divisie. Gezien de enorme achterstand op nummer negentien FC Dordrecht (acht punten) is er behoorlijk wat werk aan de winkel voor Helmond Sport.

Lees ookHelmond Sport boos op Hiddink: 'Niet via de media'

Culhaci is weliswaar voormalig jeugdinternational van Nederland, maar kon zijn grote belofte in Utrecht uiteindelijk niet inlossen. De linksachter speelde weliswaar bijna honderd wedstrijden voor het beloftenelftal, maar debuteerde desondanks nog niet in de hoofdmacht. Tussendoor werd hij verhuurd aan NEC in de Eerste Divisie, maar ook daar had hij geen voorname rol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen