Goudhaantje Brobbey trots: "Ook slechte duels moet je winnen"

23 april 2022, 19:30

Brian Brobbey is trots op de vechtlust die zijn ploeg op de mat heeft gelegd tegen Ajax. De twintigjarige spits schoot zijn ploeg in de 89ste minuut naar een 0-1 overwinning op bezoek bij NEC, waardoor de koploper van de Eredivisie het verschil met concurrent PSV intact hield.

"Iedereen is blij met de overwinning en dat we hier drie punten mee naar huis nemen", vertelde de matchwinner na afloop voor de camera van ESPN. "Er zijn nu nog vier finales te gaan. Natuurlijk gaat het ook over het mindere spel, maar uiteindelijk hebben we wel gewoon gewonnen. Ook als je slecht speelt, moet je natuurlijk gewoon winnen", aldus de spits.

Brobbey kwam uiteindelijk als rechtsbuiten binnen de lijnen. Hij nam de plek over van Steven Berghuis, die last had van zijn lies. "Het is niet mijn positie, ik speel al sinds de jeugd in de spits", glimlachte de aanvaller. "Maar als de trainer mij daar nodig heeft, dan speel ik daar gewoon."

Brobbey, die dit seizoen door Ajax wordt gehuurd van RB Leipzig, was in zeven Eredivisie-optredens goed voor vier treffers. In de bekerfinale kreeg hij nog de voorkeur boven Sébastien Haller, maar na een anoniem optreden werd hij weer gepasseerd.

Lees ook: Ajax komt wéér goed weg en vertrekt met drie punten bij NEC

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen