Janssen verscheen in Guardian over Ten Hag: "Zelf ook verrast"

24 april 2022, 21:12

Willem Janssen deed menig journalist in Nederland deze week vreemd opkijken met een opiniestuk in The Guardian. De middenvelder van FC Utrecht werd gevraagd om mee te werken aan een artikel over Erik ten Hag. Het uiteindelijke stuk bleek ook voor Janssen een verrassing.

"Ik dacht mijn moment even te pakken in Engeland", aldus een lachende Janssen na de wedstrijd tegen Feyenoord voor de camera van de NOS. "Ik heb het niet zelf geschreven, laat dat duidelijk zijn. Dat leek wel zo, ik was ook een beetje verrast. Ik wist dat het in The Guardian geplaatst zou worden, maar volgens mij was het gewoon een interview."

Janssen werkte tussen 2015 en 2018 samen met Ten Hag in hun gezamenlijke tijd bij Utrecht. De ervaringen van de routinier met de nieuwe manager van Manchester United zijn uitstekend. "Ik geef gewoon mijn mening over hoe ik met Erik heb gewerkt. Ik denk dat alle spelers die dat hebben gedaan, hem alle lof geven. Dan is het logisch dat zo'n stuk louter positief is."

Ondanks een fraaie publicatie in The Guardian zit een journalistieke loopbaan er niet in voor Janssen. Hij hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen en gaat bij VVV-Venlo aan de slag als technisch manager. "Ik denk dat ik druk zat ben met mijn nieuwe uitdaging in Venlo. Laten we het daar dus maar bij houden", besloot de 35-jarige opvolger van Stan Valckx.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen