Feyenoord is overtuigd en wil Cyriel Dessers definitief overnemen

2 mei 2022, 08:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is van plan Cyriel Dessers definitief over te nemen van KRC Genk, zo meldt De Telegraaf. De Rotterdammers moeten daarvoor een koopoptie van vier miljoen euro lichten. Supporters van Feyenoord zetten een crowdfundingsactie om hun club een handje te helpen, maar dat geld kan niet worden gebruikt.

Over de toekomst van Dessers is de afgelopen weken veel gezegd en geschreven. De spits heeft zijn meerwaarde voor Feyenoord bewezen en lijkt voor een transfersom van vier miljoen euro een koopje, maar in De Kuip klotst het geld niet bepaald tegen de plinten. Toch zal de spits waarschijnlijk ook volgend seizoen in Rotterdam te bewonderen zijn. Feyenoord is bereid om het bedrag op tafel te leggen zodat er verder kan worden gebouwd en het elftal op sterkte kan worden gehouden.

Om de definitieve komst van Dessers te bekostigen, hebben Feyenoord-supporters een crowdfundingsactie op touw gezet. Er is inmiddels tienduizenden euro's ingezameld, maar de Rotterdamse club kan dat geld niet gebruiken. "Dat ze hun zelf verdiende geld aan Dessers willen besteden. Echt een mooie actie, maar het heeft geen kans van slagen. Juridisch, fiscaal en regeltechnisch is dit allemaal echt onmogelijk", stelt Arne Slot.

Dat Het Legioen zelf een duit in het zakje wil doen, laat volgens Slot zien hoe geliefd Dessers is. "Het geeft aan hoe extreem deze supporters meeleven en hoe extreem ze hem als spits waarderen", aldus de trainer, die denkt dat zeer vermogende supporters de club wél zouden kunnen helpen bij het definitief inlijven van Dessers. "Ik hoop dat dit navolging krijg bij die veel meer vermogende mannen", aldus de trainer.

Mister Conference League

Dessers heeft met name in de Conference League dit seizoen veel indruk gemaakt. Mede dankzij zijn doelpunten van vorige week tegen Olympique Marseille is hij topscorer van het toernooi. Hij maakte er tot nu toe tien, waarmee hij onder meer AS Roma-spitss Tammy Abraham (8) onder zich houdt. In de competitie staat voor Dessers, die na lang stuivertje wisselen de concurrentiestrijd van Bryan Linssen heeft gewonnen, op zes treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen