Jonker verlaat Telstar en is op te pikken: "Ik wil hoger, beter, meer"

6 mei 2022, 23:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Jonker gaat Telstar verlaten voor een nieuw avontuur. Dat maakte de trainer vrijdagavond bekend nadat de laatste wedstrijd van het seizoen (een 4-3 nederlaag tegen Roda JC) gespeeld was. Hij maakte duidelijk ambities te hebben die hij met Telstar niet waar kan maken.

Aan NH Sport legde Jonker zijn beslissing uit. "Ik heb een voorstel gekregen van Telstar, daar heb ik een paar weken over nagedacht. Ik denk dat er hier een geweldige basis ligt. Daar ben ik trots op, maar ik denk dat iemand anders dat moet overnemen. Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad en ben elke dag met een lach op mijn gezicht naar Telstar gereden, maar ik wil hoger, beter en meer. Sneller dan Telstar dat kan."

Jonker had het nieuws nog maar net met zijn spelersgroep gedeeld voor hij het in de media vertelde. Over zijn ideeën bij zijn nieuwe avontuur kon hij dan ook nog niet veel kwijt. "Er speelt wel het een en ander, maar ik heb nog geen andere club. Het gaat erom of ik de geschikte man ben voor deze fase van Telstar. Dat denk ik niet. De basis heb ik kunnen leggen, het fundament is echt heel goed, maar nu moet een ander het verder uitbouwen."

Technisch directeur

Wel weet Jonker vrij zeker dat hij alleen als trainer aan de slag zou willen. "Technisch directeur? Dan moet er wel een heel goede club komen, en een heel goede omgeving. En dan nog is het misschien. Ik heb veel meer plezier in werken op het veld met de jongens. Dat wil ik graag voortzetten als ik de kans krijg." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen