Deze hoofdrolspelers uit de KKD vielen tijdens gala in de prijzen

12 mei 2022, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijdens het Keuken Kampioen Divisie-gala werden donderdagavond door bondscoach Louis van Gaal verschillende prijzen uitgereikt. Zo werd onder meer bepaald wie de beste speler, het beste talent en de beste trainer van seizoen 2021/22 waren. 

Beste speler

Onder meer voor FC Volendam-spits Robert Mühren was het een bijzondere avond. De 32-jarige aanvaller werd vorig seizoen al verkozen tot beste speler, maar verkoos destijds opvallend genoeg een terugkeer in Volendam boven een seizoen in de Eredivisie met SC Cambuur. Die keuze zou hem dit seizoen - naast 29 doelpunten - voor de tweede keer op rij de prijs voor beste speler opleveren. Hij hield onder meer Thijs Dallinga (Excelsior), Patrick Pflücke (Roda JC), Joey Sleegers (FC Eindhoven) en Rui Mendes (FC Emmen) onder zich. 

Beste trainer

De winnaar van de prijs voor beste trainer was geen grote verrassing. FC Emmen behield na de degradatie van het afgelopen jaar het vertrouwen in coach Dick Lukkien, die dat vervolgens uitbetaalde door de ploeg direct weer naar de Eredivisie te loodsen. Zelf was hij overigens afwezig vanwege ziekte, waardoor zijn staf de prijs namens hem in ontvangst nam. Maarten Martens (Jong AZ), John Heitinga (Jong Ajax) en Rob Penders (FC Eindhoven) waren de andere genomineerden.

Beste talent

Ook de prijs voor het beste talent ging naar een te verwachte naam. Hoewel ook Max de Waal (Jong Ajax), Benjamin Bouchouari (Roda JC) en Sem Steijn (ADO Den Haag) voor de trofee in aanmerking kwamen, ging deze naar Jong PSV-revelatie Johan Bakayoko. De achttienjarige aanvaller kreeg eerder al te horen dat Ruud van Nistelrooij hem komend seizoen de kans zal geven in het eerste elftal. 

Lees ook: Van Nistelrooy gaat Bakayoko een kans geven in PSV-hoofdmacht

Beste keeper

Tot slot ging Nick Olij van NAC Breda aan de haal met de prijs voor beste keeper. Die prijs dankte hij onder meer aan het feit dat hij afgelopen seizoen veertien keer de nul wist te houden. Stijn van Gassel (Excelsior), Michael Brouwer (FC Emmen) en Nigel Bertrams (FC Eindhoven) werden afgetroefd. Olij droeg de prijs op aan Ralf Seuntjens. Eerder op de dag werd bekend dat er bij de ex-ploeggenoot van de doelman een tumor ontdekt is, waar hij momenteel aan behandeld wordt.

Lees ook: Van Gaal tegen Dallinga: "Zoek nog een spits bij Nederlands elftal"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen