Feyenoord richting finale: contact met Vitesse en trainingskamp

13 mei 2022 – Bij Feyenoord is men niet erg bezig met de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, komende zondag thuis tegen FC Twente. Alle ogen zijn na het veiligstellen van plek drie al lang gericht op de finale van de Conference League tegen AS Roma. Toch kan de wedstrijd van zondag volgens trainer Arne Slot juist heel belangrijk zijn in die aanloop. 

Feyenoord richting finale: contact met Vitesse en trainingskamp

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Tijdens zijn persconferentie gaf Slot aan dat hij de wedstrijd niet zal aangrijpen om nieuwe dingen uit te proberen. "Er valt niet veel uit te testen, omdat AS Roma vaak met vijf verdedigers speelt en Twente al een heel seizoen succesvol 4-3-3 speelt. Ik verwacht niet dat Ron Jans bereid is om met vijf verdedigers te spelen", lachte hij. "Wel is het tijdens de laatste wedstrijd voor de finale belangrijk dat we fysiek een goede wedstrijd in de benen hebben. Die krijgen we ook, want Twente is fysiek een heel sterke ploeg."

Intussen probeert Slot zich al op alle mogelijke manieren voor te bereiden op de finale. Zo zocht zijn staf al contact met Vitesse, dat eerder dit seizoen in Europees verband tegen AS Roma speelde. "Je probeert een zo breed mogelijk beeld van ze te krijgen. Dennis van der Ree (video-analist, red.) gaat er dit weekend naartoe, Marino (Pusic, assistent, red.) zal ze volgende week zien spelen en in de tussentijd hoef je je geen zorgen te maken dat ik niet ook wel links en rechts een videootje van ze bekijk."

Trainingskamp
Na de wedstrijd tegen FC Twente reist Slot bovendien zelf met zijn spelersgroep af naar het Portugese Lagos, waar het in alle rust kan toewerken naar de eerste Europese finale sinds 2002. Het trainingskamp werd vrijdag bevestigd op de clubwebsite. Feyenoord vliegt op 18 mei, precies een week voor de finale in Tirana.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd