AC Milan op drempel van heel bijzondere en knappe landstitel

15 mei 2022, 20:28

AC Milan is héél hard op weg naar de eerste landstitel sinds 2011. Met een voorsprong van twee punten op Internazionale had de ploeg van Stefano Pioli met Atalanta Bergamo zondagavond nog het grootste obstakel te overwinnen van de laatste twee wedstrijden. Maar dankzij doelpunten van Rafael Leão en Theo Hernandez kwam I Rossoneri knap op matchpoint: 2-0. 

Vorig seizoen lag AC Milan ook lang op koers voor de landstitel, maar ging het in de slotfase van de competitie nog pijnlijk mis. Ten opzichte van dat team vertrokken smaakmakers Gianluigi Donnarumma en Hakan Calhanoglu, laatstgenoemde ging zelfs naar rivaal en kampioen Internazionale. Desondanks smeedde Pioli opnieuw een zeer lastig te verslaan elftal dat tien speelrondes geleden aan de kop van Italië kwam.

Sinds 17 januari werd er niet meer verloren in de Serie A en negen van de dertien wedstrijden werden gewonnen, waarbij Rafael Leão (topscorer met dertien goals) en Hernandez (vier goals en zes assist) vaker de uitblinkers waren. Ditmaal opende eerstgenoemde de score na een klein uur uit een fraaie counter, terwijl de verdediger met de mooiste goal van de avond het duel in het slot gooide tegen basisklanten Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer (zie onder).

Lees ook'Droomduo in de maak? AC Milan gaat voor Lang en Liverpool-spits

Als Internazionale later op de dag punten verspeelt bij Cagliari kan de champagne worden ontkurkt, anders moet de ploeg wachten tot zondag 22 mei als de ontmoeting met Sassuolo op het programma staat. Daarmee is de club heel dichtbij een uiterst knappe landstitel, al raakt het ook in deze zomer enkele vaste krachten krijgt. Franck Kessié en Alessio Romagnoli lopen uit hun contract en ook de toekomst van Zlatan Ibrahimovic is nog onduidelijk. Pakt de Zweedse spits wel de landstitel met AC Milan? 

 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen