'Openda vermoedelijk niet naar Nederland, Leeds wil oud-Ajacied'

31 mei 2022, 19:22

De kans is groot dat Loïs Openda (22) komend seizoen niet meer op de Nederlandse velden is te zien. De dit seizoen huurling van Vitesse stond naar verluidt op de lijstjes van PSV, Feyenoord en AZ, maar heeft verklapt dat de nieuwe trainer van Club Brugge graag met hem wil werken volgend jaar. Wel is er een concurrent voor hem onderweg naar de Jupiler Pro League-club. 

"Vitesse is voorbij", bevestigde Openda dinsdag nogmaals tijdens de persconferentie van de nationale ploeg van België. "Waar mijn toekomst ligt, weet ik niet. Ik wil naar een ploeg die vertrouwen in me heeft en waar ik me goed voel", vervolgt de aanvaller, die wel sprak met Carl Hoefkens – de opvolger van Alfred Schreuder. "Ik ken hem al langer. Hij was mijn trainer nog in de jeugd en hij wil graag met mij werken."

Daarbij moet overigens wel worden aangetekend dat de club ook bezig is om Ferran Jutgla binnen te halen. Volgens Het Nieuwsblad kost de aanvaller van FC Barcelona B, die ook minuten maakte in de hoofdmacht onder Ronald Koeman, zo'n 4,5 miljoen euro. Voor de flanken staan Christos Tzolis (Norwich City) en Kastriot Imeri (Servette) op het wensenlijstje van de landskampioen van België.

Lees ook: Openda open voor langer verblijf: "PSV zou mooi kunnen zijn"

Transfer Kristensen

Verder kwam transferspecialist Fabrizio Romano dinsdag op de proppen met de interesse van Leeds United in oud-Ajacied Rasmus Kristensen, eveneens een voormalig Eredivisie-speler. De onderhandelingen met RB Salzburg zijn nog bezig, maar de Engelse club ziet in de back de ideale rechtsachter. Van een akkoord of persoonlijk akkoord is overigens nog geen sprake.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen