Van Gaal grapt: "Noa Lang heeft meer kans dan Kevin De Bruyne"

2 juni 2022, 19:51   Bijgewerkt: 2 juni 2022, 23:51

Louis van Gaal is op de afsluitende persconferentie van het Nederlands elftal richting de Nations League-wedstrijd tegen België geconfronteerd met een uitspraak die Noa Lang onlangs heeft gedaan. De aanvaller van Club Brugge vertelde in een interview met Het Laatste Nieuws dat hij ervan overtuigd is dat hij de wereldtop gaat halen.

"Dan moet hij in zijn gedrag en discipline nog een stukje bijleren", antwoordde Van Gaal, na lang nadenken, op de vraag of hij denkt dat Lang daadwerkelijk de top kan halen. "Maar hij heeft wel ongelooflijk veel creatieve kwaliteiten. Hij kan met één actie een wedstrijd openbreken. Er zijn niet veel spelers die dat kunnen."

De beste speler ter wereld loopt volgens Van Gaal rond bij de komende opponent. "Dat is Kevin De Bruyne, natuurlijk. Maar omdat hij middenvelder is, wordt hij niet snel de speler van het jaar. Dus Noa Lang heeft meer kans dan De Bruyne", bulderde de bondscoach van het lachen.

WK-kansen

Volgens Van Gaal heeft zowel België als Nederland kans om aan het einde van het jaar het WK te winnen. "Ik denk dat België kan winnen, maar Nederland ook. Het beste team gaat winnen, niet het team met de beste spelers. Jullie (Van Gaal sprak met een Belgische journalist, red.) hebben ook een coach die dat nastreeft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen