Winnende treffer Weghorst valt niet goed bij Burnley-ploeggenoot

9 juni 2022, 09:23

Wout Weghorst was woensdagavond de gevierde man bij Burnley. De spits kreeg van Louis van Gaal de kans om zich te bewijzen en dat deed hij met de winnende treffer in de blessuretijd. Weghorst zelf was natuurlijk dolgelukkig met zijn doelpunt, maar dat kan niet gezegd worden over Connor Roberts. 

Weghorst maakte in januari de overstap van VFL Wolfsburg naar Burnley, dat op dat moment al in degradatiegevaar verkeerde. De oud-speler van onder andere Heracles Almelo en AZ kreeg de taak om de club te behoeden voor een stap terug naar het tweede niveau. Daar is hij echter niet in geslaagd. Weghorst scoorde slechts twee keer sinds zijn komst en kon daarmee niet voorkomen dat Burnley met ingang van volgend seizoen actief is op het tweede niveau van Engeland. 

Waar Weghorst bij Burnley dus niet tot nauwelijks zijn stempel wist te drukken, lukte dat woensdagavond wel in dienst van Oranje. De spits kopte in de blessuretijd, een minuut nadat Wales op gelijke hoogte was gekomen, knap en fraai de winnende binnen. Dat viel niet in de smaak bij Roberts, die de afgelopen maanden nog de kleedkamer deelde met Weghorst. De vleugelverdediger stapte na het laagste fluitsignaal meteen op Weghorst af. ''Waarom heb je dit niet gedaan voor Burnley?'', schijnt hij te hebben gezegd. Weghorst zat daar echter helemaal niet op te wachten en liet hem dat weten ook. 

Transfer

Of Weghorst en Roberts elkaar na de zomerstop nog tegenkomen bij Burnley, valt nog te bezien. De kans is groot dat de Oranje-international zijn laatste wedstrijd voor de degradant al heeft gespeeld. Hij mag vertrekken en zit er zelf ook niet op te wachten om op het tweede Engelse niveau te gaan spelen. Weghorst werd onlangs al in verband gebracht met een overstap naar de Turkse competitie. 

Lees ook: Verhuur Weghorst lonkt: "Ik ga niet in de Championship spelen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen